Σκότωσε εκείνα τα στραβά Σκοντάκια !!

 

stink-bug_phixr.jpg
Ένας αλλοδαπός εισβολέας που διασχίζει την Ανατολική Ακτή, το καφετί μαρμαρόχρωμο βρώμικο βρώμικο τρώει σχεδόν τίποτα. Τα περισσότερα φυτοφάρμακα δεν το επηρεάζουν. Φωτογραφία: G. Hamilton, Rutgers.

Σκότωμα bugs βρωμάει. Το κάνουν πραγματικά. Σκουπίστε ένα και θα σας μείνει αξέχαστο. Πώς λοιπόν εξολοθρεύετε τα εντόσθια αυτά έντομα πριν καταστρέψουν όλα τα φρούτα και τα λαχανικά που καλλιεργούνται στον κήπο σας; Ο Grumpy βγάζει το camo του. Ήρθε η ώρα να διεξάγουμε πόλεμο.

Αγώνες πείνας ο καφέ μαρμελάδα βρωμιά (Halyomorpha halys) δεν είναι ένα από τα δικά μας σκουλήκια. Καταλήφθηκε τυχαία στις ΗΠΑ από την Κίνα και την Ιαπωνία τη δεκαετία του 1990. Επειδή δεν είχε φυσικούς εχθρούς εδώ, πολλαπλασιάστηκε γρηγορότερα από τον Dustin Hoffmann στο “Rain Man”. Το έδαφος μηδέν για την εισβολή του ήταν η περιοχή του Ατλαντικού. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού είχαν ξεπεράσει αυτά τα buggers ως σμήνη εισέβαλαν σπίτια το χειμώνα που αναζητούν καταφύγιο από το κρύο. Βήμα μόνο σε ένα και μια χημική ουσία στο εσωτερικό θα βύθισε ένα δωμάτιο.

Εάν αυτό δεν ήταν αρκετά κακό, αυτό το σκυλάκι μούχλας αναπαράγεται πολύ γρήγορα, δεν επηρεάζεται από τα περισσότερα φυτοφάρμακα, και γευματίζει σε ένα επεκτατικό μενού από επιλεγμένα φυτά κήπου. Τα αγαπημένα σνακ του είναι φρούτα, όπως τα μήλα, τα ροδάκινα και τα σταφύλια, καθώς και τα ζεστά μεσογειακά λαχανικά, όπως ντομάτες, σκουός, πιπεριές, φασόλια, αγγούρια, okra και μελιτζάνες. Ο Grumpy πρόσφατα ανακάλυψε ότι εκμεταλλεύτηκαν τα αγαπημένα του γλυκά πιπεριά. Ω, η φρίκη!

Η ζημιά Τα καφετιά μαρμαρωμένα βλαστοκύτταρα είναι γκρίζα-καφέ, σκασμένα σφάλματα περίπου μισής ίντσας όταν είναι ώριμα. Θα τα γνωρίσετε εναλλασσόμενοι φωτεινοί και σκοτεινές λωρίδες στις μακρές κεραίες τους, καθώς και εναλλασσόμενες φωτεινές και σκοτεινές ζώνες στις άκρες των ασπίδων τους. Τρέφονται με φυτά χρησιμοποιώντας ένα μακρύ proboscis για να τρυπήσει το δέρμα. Η τροφοδοσία τους προκαλεί κοιλώματα, αλλοιώσεις και νεκρά σημεία. Στις πιπεριές, η σίτιση στο στέλεχος φρούτων προκαλεί τη φρεσκάδα και το πιπέρι να πέσει. Η τροφοδοσία στο ίδιο το πιπέρι παράγει τρύπες που προκαλούν τη σήψη της πιπεριάς.

Δεν θα το έχω! Αυτές είναι οι πιπεριές ΜΟΥ. Πώς θα μπορούσα να νικήσω αυτά τα ορμητικά σκουλήκια με ένα φυσικό, φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο; Σαν αυτό.

Μικρές σταγόνες του θανάτου

 

stinkbugs_phixr.jpg
Ένα βάζο με σαπουνόνερο είναι ο τελικός προορισμός για τα σκουλήκια που προσβάλλουν τις πιπεριές μου. Φωτογραφία από τον Steve Bender.

Πάρτε τον εαυτό σας ένα γυάλινο βάζο ευρύ στόμα. Γεμίστε το με δύο ίντσες νερού και στη συνέχεια προσθέστε 3-4 σταγόνες υγρού απορρυπαντικού. Όταν βρίσκετε ένα σκουλήκι στο φυτό σας, κρατήστε το στόμα του αγγείου κάτω από αυτό και χτυπήστε το μέσα στο νερό. Το απορρυπαντικό διατηρεί το σφάλμα υποβρύχιο και πνίγεται.

Αυτό είναι πραγματικά πολύ εύκολο, γιατί ενώ τα σκουλήκια μπορεί να πετάξουν, σπάνια κάνουν. Έτσι μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε το δάχτυλό σας για να τα κυνηγήσετε σε ένα σημείο σε ένα στέλεχος όπου τα θέλετε και στη συνέχεια τοποθετήστε το βάζο κάτω από αυτά. Τίναγμα. Πτώση. Καλούπι.

Όπως και με τις περισσότερες παρασιτώσεις, ο έλεγχος των βλαστοειδών βλαστοί σημαίνει να τους σκοτώσεις πριν οι αριθμοί τους γίνουν βιβλικοί. Έχω επιθεωρήσει τα φυτά μου δύο φορές την ημέρα – πριν φύγω για δουλειά το πρωί και πάλι όταν έρχομαι σπίτι από την εργασία το απόγευμα. Αργά, το σαπωνοποιημένο αγγείο γεμίζει. Μετά από λίγες μέρες, το νερό γίνεται πενιχρό. Γεμίστε το νερό στους πρόποδες των φυτών σας. Τα σφάγια σκουληκιών μοιάζουν με τρόφιμα.