Πώς να αυξηθούν τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια

ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Οι περισσότερες επιλογές χρειάζονται 600 έως 900 ώρες χειμερινής ψύξης (45 ° F ή χαμηλότερη). Οι επιλογές χαμηλής ψύξης είναι το καλύτερο στοίχημα για τις περιοχές ήπιας-χειμερινής περιόδου. Οι επιλογές ροδάκινου και νεκταρινιού που παρατίθενται στο γράφημα είναι οι πιο ευρέως διαθέσιμες και συνιστώμενες. Τα νηματώδη είναι ένα πρόβλημα για τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια. Στη Φλόριντα, τα δένδρα πρέπει να εκτραφούν σε ανθεκτικά σε νηματοειδή υποκείμενα όπως το Flordaguard, το Nemaguard και το Okinawa. Για πληροφορίες σχετικά με εκείνους που ενδέχεται να έχουν καλύτερες επιδόσεις στην περιοχή σας, επικοινωνήστε με την Υπηρεσία Συνεταιριστικής Επέκτασης ή ένα τοπικό νηπιαγωγείο.

ΦΥΤΕΜΑ
Αν και μπορείτε να αγοράσετε ροδακινί και νεκταρίνια σε δοχεία, οι περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν και φυτεύουν τους ως αδρανή γυμνό ρίζωμα φυτά στα τέλη του χειμώνα. Απορροφήστε τις ρίζες στο νερό για 24 ώρες πριν φύτεψετε.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Εάν αγοράσετε ένα γυμνό ρίζωμα δέντρο που είναι ένα ανοιχτό “μαστίγιο”, κόψτε το ξανά σε ύψος 24-28 ίντσες. Νέοι κλάδοι θα διαμορφωθούν κάτω από την περικοπή. Επιλέξτε τρεις από αυτούς τους κλάδους για να γίνετε κύριοι άκρες, φροντίζοντας να είναι ομοιόμορφα σε απόσταση και μεταξύ 18 και 32 ίντσες πάνω από το έδαφος. Αφαιρέστε όλους τους άλλους κλάδους. Κατά τη διάρκεια του πρώτου χειμώνα, μειώστε τους κύριους κλάδους κατά ένα τρίτο, σε ένα εξωτερικό προς τα έξω πλευρικό κλαδί ή μπουμπούκι. αυτό ενθαρρύνει μια εξάπλωση της συνήθειας ανάπτυξης. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία κατά τη διάρκεια του δεύτερου και του τρίτου χειμώνα.

ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗ
Απαιτείται περισσότερο κλάδεμα από ό, τι για άλλα οπωροφόρα δέντρα, επειδή παράγουν καρπούς σε κλάδους ενός έτους. Κλαδέψτε το χειμώνα για να απομακρύνετε τα υπερπλήρωτα κλαδιά, τα κοπάδια από τη βάση και τα υδρόβια λύμματα (αδιαίρετοι βλαστοί που αναπτύσσονται κατ ‘ευθείαν από τους κύριους κλάδους). Κλαδέψτε για να ανοίξετε το κέντρο του δέντρου έτσι ώστε το φως του ήλιου να φτάσει σε όλα τα φύλλα. Οι γενετικοί νάνοι χρειάζονται πολύ λιγότερο κλάδεμα από τα τυποποιημένα δέντρα. Το σοβαρό ετήσιο κλάδεμα όχι μόνο ανανεώνει το καρποφόρο ξύλο – ενθαρρύνει την καρποφορία στο σύνολο του δέντρου παρά στα άκρα των χαλαρών κλάδων που μπορούν εύκολα να σπάσουν.

ΔΙΑΛΥΜΑ ΦΡΟΥΤΩΝ
Ακόμα και με καλό κλάδεμα, τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια αποτελούν πολύ φρούτα. Όταν ο καρπός είναι 1 ίντσα ευρύς, το ξεσκονίζετε, οπότε οι υπόλοιποι καρποί είναι τουλάχιστον 6 ίντσες.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ
Τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια μαστίζονται από πλήθος ασθενειών και εντόμων. Εάν είστε φιλοσοφικά αντίθετοι με τον ψεκασμό, ίσως θελήσετε να επανεξετάσετε την καλλιέργεια τους. Μεταξύ των πιο σοβαρών ασθενειών που υποφέρουν αυτά τα δέντρα είναι τα ροδάκια φύλλων ροδάκινων, η καστανή σήψη και η φλούδα ροδάκινου. Το φύλλο ροδάκινου στρέφει τα φύλλα που αναδύονται για να παχύνουν, να διογκώσουν και να πέσουν από το καλοκαίρι. Η καστανή σήψη προκαλεί σήψη φρούτων στο δέντρο. Η φλούδα ροδακινιάς καλύπτει τα φρούτα με μικρά, κυκλικά, πρασινωπά έως μαύρα σημεία. Για να ελέγξετε αυτές τις ασθένειες, να εξασκήσετε καλή αποχέτευση, να απαλλαγείτε από τα νοσούντα μέρη για να αποφύγετε την επανεμφάνιση του επόμενου έτους. Δώστε επίσης δύο ψεκασμούς αδρανούς σεζόν σταθερού χαλκού ή θειούχου ασβέστου. ψεκάστε μία φορά μετά την πτώση των φύλλων του φθινοπώρου, στη συνέχεια πάλι την άνοιξη λίγο πριν το φύλλο-έξω. Ψεκασμός με Bacillus subtilis, ένα βιολογικό μυκητοκτόνο, κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου μπορεί επίσης να ελέγξει πολλές ασθένειες.

Το τρυπητό δέντρο ροδάκινων είναι το πιο σοβαρό παράσιτο εντόμων, προκαλώντας αποφλοίωση, αποθάρρυνση και ακόμη και θάνατο. Έχει την τάση να επιτίθεται στα δέντρα που τραυματίζονται από τραύματα ή κακές συνθήκες καλλιέργειας. Υλικό που μοιάζει με ζελέ που απορρέει από οπές κοντά στη βάση του κορμού είναι η πρώτη ένδειξη της παρουσίας του εντόμου. Για να ελέγξετε τους εκτοξευτήρες, εισάγετε ένα καλώδιο μέσα στις οπές για να σκοτώσετε τις προνύμφες που μοιάζουν με σκουλήκια ή ψεκάστε τον κορμό με ένα κατάλληλο φυτοφάρμακο (συμβουλευτείτε την υπηρεσία συνεταιριστικής επέκτασης για συμβουλές).

Πάρτε τη συνταγή για το καλύτερο ποτό ποτήρι μας εδώ.