Τι σκότωσε τη Μύρλα μου;

 

6a00e55131bf2a883301538ee620a7970b-500wi.jpg

Αυτή τη στιγμή, ο Grumpy πλημμυρίζει με προσκλήσεις από τους φρενίτιους αναγνώστες για μυρμήγκια κρέπες που είτε δεν έχουν φυλλωθεί ακόμα είτε φαίνεται ότι βλάσκονται μόνο κοντά στο έδαφος. “Είναι η μυρτιά μου κρέπα νεκρή, καπουτ, κάνει για;” ρωτούν. “Πρέπει να το κλαδέψω, να το φιλήσω, να του δώσω λίγο μπύρα;”

Όπως πάντα, η γνώριμη Γκρουμπ είναι εδώ με τις απαντήσεις.

Αυτός είναι ο Ιούνιος. Εάν η μυρτιά του κρέπα σας δεν έχει φυλλωθεί μέχρι τώρα, κάτι είναι σοβαρά λανθασμένο. Πιθανότατα, υπέστη ψυχρή ζημιά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αυτό είναι ιδιαίτερα πιθανό εάν ζείτε σε περιοχές όπου οι μυρμήγκιες κρέπες είναι άβολα, όπως οι χώρες του Mid-Atlantic ή η χαμηλότερη Midwest. Θερμίδες που πέφτουν κάτω από 10 μοίρες για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα θα κάνουν τις περισσότερες μυρμήγκιες κρέπες εξαιρετικά απογοητευμένες. Κάποιοι θα πεθάνουν πίσω στην κορυφή. Κάποιοι θα πεθάνουν πίσω στο έδαφος. Και μερικοί θα πεθάνουν εντελώς.

Δώστε το Test Scratch

Έτσι είναι η γυμνή μυρτιά σας κρέπα ένας νέος κάτοικος της Croak City; Μια απλή δοκιμή μπορεί να σας πει. Η δοκιμή γρατσουνιών.

Χρησιμοποιήστε το νύχι ή ένα μαχαίρι για να ξύσετε τον εξωτερικό φλοιό ενός μεγάλου κορμού κοντά στην κορυφή. Δείτε μια πράσινη στρώση κάτω από αυτή; Οχι? Στη συνέχεια το άκρο είναι νεκρό τουλάχιστον από το μηδέν επάνω. Κρατήστε το ξύσιμο κάτω και κάτω στο άκρο μέχρι να δείτε το πράσινο. Huzzah! Έχεις ανακαλύψει τη ζωή! Κόψτε αυτό και όλους τους άλλους μεγάλους κορμούς πίσω στα πιο ψηλά σημεία, όπου βρίσκετε πράσινο.

Δεν μπορεί να βρει πράσινο οπουδήποτε; Λοιπόν, όπως είδε ο στρατηγός Custer καθώς περιβάλλεται από εκατοντάδες θυμωμένους πολεμιστές του Sioux, “οι προοπτικές φαίνονται ζοφερές”. Οι μυρμήγκιες κρέπες μπορούν να αναπτυχθούν από τις ρίζες τους. Πράγματι, μερικά από τα ομορφότερα μυρμήγκια κρέπα που έχω δει ποτέ στο Μπέρμιγχαμ ήταν παγωμένα στο έδαφος πριν από 25 χρόνια, στη συνέχεια κομμένα στο έδαφος και μεγάλωσαν πίσω.

Αλλά αν τα δικά σας δεν μεγαλώσουν, θα πρέπει να τα αντικαταστήσετε. Ο Grumpy προτείνει την επιλογή ιδιαίτερα κρύων μυρωδιών από κρέπες, όπως το “Dynamite” (κόκκινο), το “Red Rocket” (κόκκινο), το ροζ βελούδο, το Catawba (μοβ) και το Acoma έτσι αυτό ελπίζω ότι δεν θα συμβεί ξανά. Αυτό είναι το «Red Rocket» στη φωτογραφία.

Από το μηδέν

Τι θα συμβεί αν η myrtle της κρέπας είναι ως επί το πλείστον νεκρή, αλλά οι πράσινοι βλαστοί βλάσκονται από το κάτω μέρος; Κόψτε τη νεκρή κορυφή και αφήστε τους βλαστούς να αναπτυχθούν. Θα μεγαλώσουν γρηγορότερα από τη μύτη του οπαδού. Επιλέξτε 4-5 καλά τοποθετημένα για να γίνουν οι νέοι κύριοι κορμούς και να κόψετε τα υπόλοιπα. Η μυρτιά του κρέπα σας θα αυξηθεί δωρεάν και μπορεί να ανθίσει ακόμα και αυτό το καλοκαίρι. Cowabunga, μάγκα!