Σκότωσε εκείνους τους ρουκέτες των ριζών!

 

suckers-e1461767521912.jpg
Μπράντφορντ αχλαδιού ρίζα αρώματα. Φωτογραφία: Steve Bender

Έχετε κάνει το σωστό. Έχεις κόψει το βρώμικο αχλάδι του Μπράντφορντ. Αλλά δεν αφαιρέσατε το κούτσουρο και τις ρίζες. Έτσι τώρα ένα εκατομμύριο κορόιδοι βλάσκονται από το σημείο. Κύριε δύναμη, τι να κάνει ο ιδιοκτήτης σπιτιού?

Ας εξηγήσει ο Grumpy. Όταν κόβετε δέντρα, κάποιοι μεγαλώνουν και άλλοι δεν το κάνουν. Τα κωνοφόρα με φύλλα βελανιδιάς, όπως τα πεύκα και τα ελάφια, σχεδόν ποτέ δεν μεγαλώνουν. Αυτό συμβαίνει επειδή αποθηκεύουν φαγητό στις βελόνες τους. Κόψτε το αποθηκευμένο φαγητό και οι ρίζες σας λιμοκτονούν.

Φυλλοβόλα δέντρα, από την άλλη πλευρά, αποθηκεύουν τρόφιμα στα ριζικά τους συστήματα. Κόψτε το πάνω μέρος του δέντρου και οι ρίζες προσπαθούν να το αντικαταστήσουν στέλνοντας κορόιδο. Μεταξύ των χειρότερων δένδρων είναι οπωροφόρα δέντρα – μήλα, καραβίδες, κεράσια, δαμάσκηνα, αχλάδια – καθώς και μαύρη τσίχλα, μαύρη ακρίδα, λεύκες, σημύδες, μυρτιά κρηπίδων, αυτοκράτειρα,.

Τι μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε να μεγαλώνετε από τις ρίζες; Λοιπόν, η πρώτη απάντηση που έρχεται στο μυαλό είναι η άλεση του κούτσουρου και η αφαίρεση των ριζών όταν κόβετε το δέντρο. Ή να βάψετε το φρεσκοκομμένο κούτσουρο σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας με το Brush Killer ή Roundup. Αλλά αν διαβάζετε αυτό, είναι ήδη πολύ αργά για τα δύο. Εντάξει, ας προχωρήσουμε. Ακολουθούν μερικές λύσεις.

* Εκτελέστε τη μηχανή γκαζόν σας πάνω από τα κορόιδο κάθε εβδομάδα από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο. Τελικά, οι ρίζες θα εξαντληθούν από το φαγητό και θα εγκαταλείψουν το φάντασμα.

* Όταν οι κορόιδοι μεγαλώνουν στο μέγεθος που φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία, ψεκάστε τους σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας με το Brush Killer ή Roundup. Τα φύλλα θα μεταφέρουν το ζιζανιοκτόνο μέχρι τις ρίζες και θα τα σκοτώσουν. Ανάλογα με το μέγεθος του δέντρου, ίσως χρειαστεί να ψεκάσετε αρκετές φορές καθώς αναδύονται νέοι αναρροφητήρες.

(Σημείωση για τους αναγνώστες – Παρακαλώ μην με πλημμυρίσετε με παράπονα σχετικά με τη συνιστώμενη Roundup. Έχω ακούσει όλα πριν και δεν με ενδιαφέρει να ακούσω ξανά.)