Τα φύλλα της Μύρτης Κρέπα Μου πέφτουν!

 

fullsizerender_phixr.jpg
Φωτογραφία: Steve Bender

Η ομάδα ποδοσφαίρου του κολλεγίου κέρδισε το παιχνίδι της ημέρας έναρξης το περασμένο Σαββατοκύριακο Ένας μεγάλος σεισμός έπληξε την Οκλαχόμα, αλλά ζείτε στη Γεωργία και δεν αισθάνεστε κάτι. Λοιπόν τι δεν πρέπει να αγαπάμε για αυτό το Σεπτέμβριο; Στη συνέχεια περπατάτε έξω από μια ανακαλύψτε την αγαπημένη σας μυρτιά κρέπα που ρίχνει όλα τα φύλλα της. Σάββατο μπλε! Είναι το τέλος των ημερών επάνω μας?

Οχι ακόμα. Αυτό δεν θα συμβεί μέχρι τις προεδρικές εκλογές. Όσο για τη φτωχή μυρτιά σας κρέπα, πάσχει από μια ταλαιπωρία που έχω γράψει για πριν που ονομάζεται Cercospora σημείο φύλλου. Εμφανίζεται στα τέλη του καλοκαιριού. Τα φύλλα αφήνουν πρόωρα φωτεινό πορτοκαλί και κόκκινο και στη συνέχεια πέφτουν. Επιλέξτε ένα και θα παρατηρήσετε ότι είναι καλυμμένο με σκούρα καφέ και μαύρα στίγματα. Τι μπορείτε να κάνετε για αυτόν τον μύκητα; Λοιπόν, έχω κάποια καλά νέα και κάποια κακά νέα. Πρώτον, το κακό.

Η κακή είδηση. Πίσω στην ημέρα που ο Grumpy ήταν ένα κοριτσάκι, η πρωταρχική ασθένεια που επηρέαζε τα μυρτιά των κρέπες ήταν ο μούχλα. Το σημείο των φύλλων ήταν σπάνιο. Έτσι, οι κτηνοτρόφοι φυλής εκτρέφονταν μια νέα κούρσα μυρτιών κρέπας ανθεκτικών στο μούχλα, αλλά όχι σε φύλλα. Αυτά είναι τα μυρμήγκια των κρέπες που εξακολουθούν να φυτρώνουν σήμερα.

Αυτό δεν θα ήταν μεγάλη υπόθεση αν μόνο ένα άτομο στη γειτονιά είχε μια μυρτιά κρέπα. Αλλά χάρη σε δεκαετίες χαζών, όπως το Grumpy (το κακό μου) την προωθώντας ως το καλύτερο ανθισμένο δέντρο για το Νότο, σήμερα σχεδόν κάθε νότιο ναυπηγείο μπορεί να υπερηφανεύεται για τουλάχιστον ένα. Αυτή η κατάσταση έθεσε το έδαφος για μια πανούκλα του φύλλου. Επειδή το πρώτο δέντρο που το παίρνει απλώνεται στη μία δίπλα στην πόρτα και δίπλα σε αυτό και δίπλα σε αυτό ……. καλά, μπορείτε να δείτε πού πηγαίνει αυτό.

Cercospora το σημείο των φύλλων μπορεί να αποφευχθεί με ψεκασμό μυκήτων κρέπα κάθε δύο εβδομάδες ξεκινώντας από το καλοκαίρι με ένα μυκητοκτόνο όπως το Natria Control ή το Daconil. Αλλά αν η myrtle της κρέπας σας είναι ψηλότερη από 20 πόδια, πώς θα φτάσετε στα φύλλα στην κορυφή; Κρεμάστε από ένα ελικόπτερο; Χρησιμοποιήστε ένα drone?

Τα καλά νέα. Στον κήπο, τα διόδια των φύλλων είναι απλά καλλυντικά. Δεν θα σκοτώσει τη μυρτιά σας από κρέπες. Δεν θα επηρεάσει την ανθοφορία του τον επόμενο χρόνο. Τα φύλλα που πέφτουν επρόκειτο να πέσουν σε ένα μήνα περίπου έτσι κι αλλιώς. Η μόνη συνέπεια για εσάς είναι αν πέσουν σε μια βεράντα, κατάστρωμα, βόλτα ή αίθριο κάτω, αναγκάζοντάς σας να φυσήξετε ή να τα σκουπίσετε κάθε δύο μέρες για να μην τα εντοπίσετε στο σπίτι.

Γι ‘αυτό βγείτε πίσω από το χείλος. Χαλαρώστε τον κόμπο. Σταματήστε τα δοχεία από σπαγγέτι και κεφτεδάκια. Η ζωή θα συνεχιστεί. Τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές.