κAtrina χτύπησε Bay Saint Louis σκληρό, ιδιαίτερα την προκυμαία της παλιάς πόλης περιοχή. Παράξενα, όπως μπορεί να ακούγεται, όμως, είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους όλοι πρέπει να πάνε. Αυτοί οι λαοί έχουν χάσει πολλά, αλλά παραμένουν μία από τις πιο πολύχρωμες, φιλόδοξες, δημιουργικές και φιλόξενες κοινότητες που βρήκαμε ποτέ.

Πάρτε το φαγητό του Trapani. Προσωρινά στο U.S. 90, οι Jolynne και Tony Trapani ελπίζουν να μεταφέρουν το εστιατόριό τους πίσω στο bayside στις αρχές του 2008. Το ζευγάρι παντρεύτηκε και άνοιξε το εστιατόριο τους το 1994, με τον Tony να τρέχει την κουζίνα και τη Jolynne να χειρίζεται την πλευρά των επιχειρήσεων. Μαζί, έχουν δημιουργήσει ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στην ακτή.

Ο Ντέιβ και αγαπάμε τις τηγανητές πράσινες ντομάτες του Τόνι (που καλύπτονται με στρογγυλό καβουρντισμένο κρέας και σάλτσα ολλανδίας). Το Trapanis προσφέρει φρέσκα θαλασσινά, σαλάτες, ζυμαρικά και άλλες σπεσιαλιτέ του σπιτιού, όλα με την δημιουργική περιστροφή του Tony. Τα απολιθωμένα επιδόρπια τους είναι σίγουρα αμαρτία. Προτείνουμε να παραγγείλετε το Dinwiddie Deluxe – αλλά χαλαρώστε τη ζώνη σας (και τηλεφωνήστε στο Weight Watchers για να ζητήσετε συγχώρεση) πρώτα. Περιλαμβάνει παγωτό, αμαρέττο και φρυγανισμένα αμύγδαλα, καθώς και μερικά άλλα υπέροχα μυρμηγκιές.

Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στην Main Street, όπου μια ομάδα καλλιτεχνών μοιράζεται χώρο στούντιο, στέλνει ο ένας τον άλλο πελάτες και εργάζεται για να φέρει πίσω την καρδιά του Bay Saint Louis. Αυτός ο δρόμος βοηθά να φιλοξενήσει το μήνα Δεύτερο Σάββατο Artwalk.

Μια από τις αγαπημένες μας στάσεις είναι η Maggie May’s, μια όμορφη γκαλερί που ονομάζεται μετά από ένα αδέσποτο σκυλί που οι ιδιοκτήτες Dave Moynan και John Brennan υιοθέτησαν πριν από χρόνια. Τους πήρε λίγο χρόνο για να καταλάβω ότι ο αγαπημένος τους παππούς μιλούσε μόνο ισπανικά. «Νομίζαμε ότι ήταν απλά πρόθυμος», λέει ο Γιάννης με ένα γέλιο. “Και στη συνέχεια, σε μια στιγμή απογοήτευσης, ένας από μας φώναξε” Sit! ” στα ισπανικά, και αμέσως υπακούει, μιλάει αγγλικά τώρα ».

Μοιράζονται το μεγάλο χώρο των γκαλερί τους με άλλους έξι καλλιτέχνες που έχασαν τα στούντιο τους στη θύελλα. Οι γείτονές τους στο δρόμο, οι Καλλιτέχνες του 220 Main, είναι ένας άλλος συνεταιρισμός. Μαζί αυτές οι δύο ομάδες προσφέρουν τα πάντα από όμορφους πίνακες, γλυπτά, κοσμήματα και μικτά μέσα σε μοναδικά ρούχα και οικιακά αξεσουάρ, τα περισσότερα από τα οποία εμπνέονται από την ακτή.

Ενώ στο Main, είχαμε επίσης διασκεδαστική περιήγηση στο Social Chair, το Bay Books, τα σχέδια Deborah Kennedy για Κοσμήματα και πολλά άλλα. Έτρεξα στο Mockingbird Cafe για να θαυμάσω τις αγορές μου πάνω από ένα τεράστιο latte – που μου έδωσε χρόνο να πείσω τον Dave ότι έπρεπε να κούνιαμε από την αποθήκη που βρισκόμαστε στην έξοδο από την πόλη για περισσότερη λιανική θεραπεία.

Συμβουλή ταξιδιού του Μισισίπι
Δύο γέφυρες στις ΗΠΑ 90 είναι ακόμα υπό κατασκευή, επομένως θα χρειαστεί να πάρετε το I-10 για να φτάσετε στο Bay Saint Louis ή Ocean Springs από όλα τα παράκτια σημεία μεταξύ αυτών των δύο πόλεων. Λάβετε υπόψη ότι οι περισσότερες ανέσεις – βενζινάδικα, γρήγορο φαγητό, φαρμακεία κ.λπ. – δεν διατίθενται στην US 90 / Beach Boulevard από το Biloxi έως το Pass Christian, αλλά θα τα βρείτε κοντά στο I-10, λίγα μίλια από το νερό.

Bay Saint Louis

  • Οι Καλλιτέχνες του 220 Main: 220 Main Street. (228) 466-6347. Ώρες: 11 π.μ.-6 μ.μ. Δευτέρα-Σάββατο, μεσημέρι-6 μ.μ. Κυριακή.
  • Bay Books: 131 Main Street. www.bay-books.com ή (228) 463-2688. Ώρες: 10 π.μ.-5: 30 μ.μ. Τρίτη-Κυριακή.
  • Κοσμήματα σχέδια Deborah Kennedy: 131 Main Street, Σουίτα Α. www.dkbracelets.com ή (228) 466-2885. Ώρες: 10 π.μ.-5 μ.μ. Πέμπτη – Σάββατο, μεσημέρι – 5 μ.μ. Κυριακή.
  • Maggie May’s: 126 Main Street. (228) 463-1670. Ώρες: 10 π.μ.-6 μ.μ. καθημερινά.
  • Mockingbird Cafe: 110 νότια δεύτερης οδού? (228) 467-8383. Ώρες: 7 π.μ.-7 μ.μ. Κυριακή-Τετάρτη, 7 π.μ.-11 μ.μ. Πέμπτη-Σάββατο.
  • Κοινωνική πρόεδρος: 212 Main Street. (228) 466-5853. Ώρες: 10 π.μ.-5 μ.μ. Τρίτη-Σάββατο, 11 π.μ.-3 μ.μ. Κυριακή.
  • Εστιατόριο του Τράπανι: 833 U.S. 90, Suite 3, www.trapaniseatery.com ή (228) 467-8570. Ώρες: 11 π.μ.-2: 30 μ.μ. Δευτέρα-Τρίτη, 11 π.μ.-9 μ.μ. Τετάρτη, Πέμπτη και Κυριακή, 11 π.μ.-9:30 μ.μ. Παρασκευή Σάββατο.

 

Το “State Coast of Mind Coast” είναι από το τεύχος Ιουνίου 2007 του Southern Living. Επειδή οι τιμές, οι ημερομηνίες και άλλες λεπτομέρειες μπορούν να αλλάξουν, παρακαλούμε ελέγξτε όλες τις πληροφορίες για να βεβαιωθείτε ότι είναι ακόμα τρέχουσες πριν κάνετε τα ταξιδιωτικά σας σχέδια.