Το Τέξας είναι η απόκρυψη δύο από τις καλύτερες αμερικανικές αγωγές

Το Τέξας μπορεί να μην έχει εφεύρει το collache αλλά σίγουρα όπως το heck τελειοποίησε. Όμως, ένας μιμητής για τη γλυκιά απόγευμα αντιμετωπίζει προκαλεί μια κάποια σύγχυση, και θα θέλαμε να βοηθήσουμε να καθαρίσουμε τον αέρα. Έτσι, θα είναι η πραγματική colche να παραταθεί?

Τι είναι ένα Κολάτσι?

Το γεμιστό colche (προφέρεται koh-lah-chee) αρχικά χαιρετίζει από την Τσεχική Δημοκρατία και συνήθως έρχεται γεμάτη με γευστικά γλυκά όπως βερίκοκα, δαμάσκηνα ή γλυκά τυριά. Έγινε καταρράκτης του Τέξας, NPR σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την εγκατάστασή τους στο κράτος Lone Star κατά τη δεκαετία του 1880. Ήρθαν σε τόσο μεγάλους αριθμούς ότι η περιοχή έγινε γνωστή ως Τσέχικη Τσέχικη Τέξας.

Τα τελευταία χρόνια ο υπόλοιπος κόσμος έχει έρθει να μάθει για τη νόστιμη ζύμη μετά τον Adam Rapoport, αρχισυντάκτη του Bon Appetit Magazine, το ονόμασε το “αυτό” φαγητό του 2015 για το Σήμερα Εμφάνιση.

“Το δροσερό πράγμα για αυτό – γλυκό ή αλμυρό,” δήλωσε ο Rapoport στην εκπομπή, απαριθμώντας συστατικά όπως καπνιστό λουκάνικο και ζαμπόν. Ωστόσο, ήταν λάθος νεκρός για το αλμυρό μέρος, και έχει μπερδεύει τους ανθρώπους από τότε.

Βλέπετε, αυτό που έκανε το Rapaport ήταν να συγχωνεύσει το colche και το klobasniky (προφέρεται klo-bah-SNEEK-ee), μια εξίσου υγιή θεραπεία Texas, αλλά αυτή που είναι εντελώς διαφορετική.

Ζύμη Wrapped Sausage Klobasnek
pamela_d_mcadams / Getty Images

Τι είναι το Klobasniky?

Τα klobasniky, Texas Hill Hill εξήγησε, σημαίνει “λίγο λουκάνικο” και σε αντίθεση με το γλυκό φίλο του το kolache, δεν προέρχεται από την Τσεχική Δημοκρατία.

“Το Chorizo ​​kolaches είναι διασκεδαστικό, αλλά τελικά, αν αυτό παρουσιάζεται με ένα κοινό που δεν είναι Τέξας-Τσεχίας, τελικά πρόκειται απλώς να αραιώσει τις παραδόσεις”, ο Dawn Orsak, ένας πραγματικός γνώστης της Kolche και ιδρυτής του Tex-Czech food blog Svacina Project, είπα Saveur. Αν και γνωρίζουμε από πού προέρχεται το colche, εξηγεί ο Orsak, η ιστορία του klobasniky είναι λίγο πιο θορυβώδης.

“Είχα έναν συγγενή που λέει ότι άρχισε να τυλίγει ατομικά λουκάνικα σε ζύμη για να ταΐσει τους ανθρώπους που δούλευαν στο αγρόκτημα της, αλλά το χωριό Αρτοποιείο στο Δυτικό Τέξας επίσης ισχυρίζεται ότι έχει το τεμπάνικο klobasnek”, πρόσθεσε ο Orsak. Πράγματι, Το αρτοποιείο του χωριού, έχει το ένα αληθινό ισχυρισμό που σημαίνει ότι αυτό είναι ένα δοκιμασμένο και αληθινό κλασικό Τέξας.

ΡΟΛΟΪ: Αυτό το ίδρυμα της Νέας Ορλεάνης εφευρέθηκε μπανάνες Foster

Πρώτα εφευρέθηκε το 1953, το σνακ σίγουρα μοιάζει με τον γλυκό ξάδελφό του και χρησιμοποιεί την ίδια συνταγή ζύμης, ωστόσο είναι συνήθως γεμάτο με κρέατα, τυριά και άλλα αλμυρά είδη όπως πιπεριές jalapeno και άλλα. Αυτά συνήθως χρησιμοποιούνται ως πρωινό ή μεσημεριανό, ενώ ένα πραγματικό kola είναι ένα είδος σνακ απογευματινού τσαγιού.

Υπάρχει ένα ανάποδα σε όλη τη σύγχυση: Τώρα μπορείτε να δοκιμάσετε και τα δύο και να αποφασίσετε ποια ποικιλία σας αρέσει περισσότερο για τον εαυτό σας. Εδώ είναι οκτώ θέσεις για να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας για το τέλειο collache και klobasniky στο κράτος.