Το ένα πράγμα που ήθελα ήξερα εγώ πριν ζωγραφίζω τα κομψά έπιπλα μου

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να ψωνίσετε έπιπλα αντίκες και αξεσουάρ σε σχέση με τα διαθέσιμα στους καταλόγους και στο διαδίκτυο – τις χαμηλότερες τιμές και τη μοναδική φύση μεταξύ τους. Όμως, το να γίνεις φτωχός μπορεί μερικές φορές να πάρει λίγη φαντασία για να δεις τι έχει να κάνει με ένα κομμάτι έπιπλο τώρα και να φανταστείς τι θα μπορούσε να μοιάζει με μικρή δουλειά και δημιουργικότητα.

Όταν ψωνίζετε μεγάλα ξύλινα έπιπλα (μιλάμε για κομμωτήρια, κιβώτια, τραπέζια, βιβλιοθήκες – το ονομάζετε, θα το ξεγελάσαμε), προσπαθήστε να δείτε παλιές γρατζουνιές και λεκέδες που νομίζετε ότι είναι φρικτές. Επειδή με ξύλο, μπορείτε πάντα να το τρίψετε και να ξεκινήσετε φρέσκο ​​από την αρχή. Για να αποκολληθεί πλήρως και να αποκατασταθεί το ξύλο είναι μια αρκετά διεργασμένη διαδικασία που συνεπάγεται σοβαρή λείανση και χρώση και περισσότερη λείανση και λείανση. Είχαμε περισσότερο από την ενθάρρυνση να αναλάβουμε αυτό το έργο (πράγματι, εμείς στοιχηματίζουμε ότι θα αγαπήσετε το τελικό αποτέλεσμα τόσο πολύ θα θελήσετε να ανακαινίσετε ένα άλλο κομμάτι ASAP), αλλά αν ψάχνετε να ξεκινήσετε DIY-ing έπιπλα σας με κάτι λίγο απλούστερο – και πολύ πιο πολύχρωμο – θα πρέπει να δοκιμάσετε να ζωγραφίσετε το επόμενο εύκαμπτο εύρημα.

Εάν είστε αρχάριος και στα δύο, το χρώμα είναι συνήθως λίγο πιο συγχωριασμένο από το λεκέ, όταν πρόκειται να πετύχετε ένα ομοιόμορφο φινίρισμα, ελαχιστοποιώντας τις πινελιές και εξαλείφοντας τα στάγματα. Επιπλέον, η διαδικασία προετοιμασίας για τη βαφή ξύλου είναι συνήθως απλούστερη. Δεν χρειάζεται να σκουπίσετε το έπιπλο προς το αρχικό ξύλο για να το βάψετε. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πολύ σημαντικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε πριν πάτε στην πόλη με το πινέλο σας – και μετά – ότι έμαθα το δύσκολο δρόμο με τα πρόσφατα έργα ζωγραφικής μου.

Το ποσό προετοιμασίας που απαιτείται πριν τη βαφή εξαρτάται πραγματικά από τον τύπο και την κατάσταση του φινιρίσματος στο κομμάτι σας. Γενικά, θέλετε μια καθαρή, λεία, ματ (διαβάσετε: όχι γυαλιστερή) επιφάνεια για να βάψετε. Αν λοιπόν το κομμάτι σας είχε ζωγραφιστεί προηγουμένως και έχει αποκοπεί καθόλου, θα πρέπει να καθαρίσετε πλήρως αυτές τις επιφάνειες ή αλλιώς το νέο χρώμα που τοποθετήσατε θα είναι επίσης τσιπ. Αν το ξύλο είναι τραχύ, θα πρέπει να το τρίβετε έτσι ώστε να είναι ομαλή όταν τρέχετε το χέρι σας πάνω του. Εάν ζωγραφίζετε ένα κομμάτι που έχει τελειώσει με ένα γυαλιστερό ή ακόμα και ημι-γυαλιστερό τελείωμα από ξύλο, θα θελήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν deglossing για να αφαιρέσετε το φινίρισμα πριν βάψετε.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ζωγραφική Legged Έπιπλα με Joanna Gaines

Μετά από κάθε στρώση βαφής στεγνώνει, θα πρέπει να λερώσετε ελαφρά κάθε φυσαλίδες ή σταγόνες, και πάλι έτσι ώστε η επιφάνεια να είναι ομαλή όταν τρέχετε το χέρι σας πάνω από αυτό. Όταν έχετε το χρώμα και το τελείωμα όπως σας αρέσει, θα πρέπει να σφραγίσετε το κομμάτι με ένα κορυφαίο παλτό, ένα βήμα που έμαθα ήταν πολύ σημαντικό αφού δεν σφράγισε ένα σερβίτσιο και κομοδίνο που πρόσφατα έκαψα. Χωρίς μια σφραγισμένη επιφάνεια, οι κορυφές και των δύο αυτών τεμαχίων είναι πιο πορώδεις και σκληρότερες για καθαρισμό. Επιπλέον, οι γωνίες και οι άκρες είναι πιο επιρρεπείς στο σπάσιμο ή το σπάσιμο των χρωμάτων, ειδικά εάν παίρνουν κανονική φθορά, όπως συμβαίνει με το βασικό σερβίτσιο και το συρτάρι. Σε αντίθεση με την πολυουρεθάνη με βάση το πετρέλαιο που χρησιμοποιείτε για τη στεγανοποίηση ενός λεκιασμένου ξύλου, συνιστάται η χρήση πολυκρυλικού με βάση το νερό σε βαμμένα έπιπλα (το τελείωμα είναι εντελώς διαυγές σε αντίθεση με την πολυουρεθάνη που έχει λίγο κίτρινη απόχρωση) . Μόλις τελειώσετε το κομμάτι σας – το οποίο, ναι, πιθανόν να διαρκέσει λίγες μέρες – θα προετοιμαστεί για να σας διαρκέσει πολλά, πολλά χρόνια ή τουλάχιστον να αποφασίσετε να αλλάξετε το χρώμα ξανά.