Imali smo to tako dobro: Nostalgični božićni darovi Južnjaci će se sjetiti

Sada kada je Čovjek u crvenom dosao sanjkanje i gđa Claus se prijavila sa Sjevernim poljem za čišćenje kako bi se osiguralo da će imati svoje odijelo spremno za nekoliko tjedana, mislili smo da bi bilo zabavno imati Božićni povratak i pitajte: Koji su bili najbolji darovi Djeda Božićnjaka??

Kad smo se prijavili s našim Facebook Brain Trust i zatražili jako dobre darove Djeda Božićnjaka, pojavili su se jasni pobjednici: ponije, bicikli, lutke i djed kulinarskih igračaka, Easy-Bake Pećnica.

Mnogi južni otac veselo su pojeli malo zamoran (ili hrskav) kolač pečen u toj peći, koja je bila zagrijana žaruljom. “Te sitne mješavine bile su divne”, prisjeća se jedan Easy-Baker.

“Naravno, godinu dana kada sam dobio Easy-peći pećnica s nekoliko desetaka stavki za pečenje bio je dobar”, kaže bivši junior kuhar iz Južne Alabama (koji sada ima tri unučadi i odgovore na “Nonna”). “Moj stariji brat i ja ustali smo prije dnevnog svjetla i jeli su sve pečene robe do vremena kad je majka ustala. Mislim da smo odmah stavili na nestašan popis za iduću godinu! “

Također smo voljeli takve djedove kao lutke za životnu veličinu, da ne spominjemo Chatty Cathy, Tiny tears i Baby Tender Love. (Savjet: Nikada ne kupujte Chatty Cathy, ona prenosi zvučnik u prsa, i od tada će razgovarati s nesretnim gurmama.)

Južnjačke su djevojke podvrgnute stočnoj higijeni i to do naših agrarnih predaka. “Jednu godinu imam plastični poni s novcem kako bih mogao izabrati svoj pravi poni”, kaže jedan ljubitelj cjeloživotnog konja. “Kladim se da Djed Božić nije shvatio koliko dobro mogu pretraživati ​​oglase Vijesti iz Birminghama i obavljati telefonske pozive. Najbolji dar ikada! “

Na kraju ćemo diplomirati na zvučnu opremu, poput prvog tranzistorskog radija ili stereo, i modnih izjava. (Tko se sjeća kako je dobio par bijelih kožnih čizama ispod drveta nazad u dan?)

Ipak, u našim će se srcima uvijek nalaziti mjesto za bicikle s bananskim sjedalima, mažoretkinjskim kostimima i palicama, tablicama za ispraznost iz Searsa, te dječjim stolovima i igračkama.

Jedna od posljedica zahvalnosti Mami i Djeda Mraza: Pokušali su nas odvesti na desnu nogu sa Suzy Homemaker strojevima za pranje, usisavačima i daskama za glačanje. Ali za neke od nas. , , Suzy nikada nije uzeo. Možda bi nam Djed Mraz trebao donijeti mlađi juniorski Swiffer. Ili telefonski broj Merry Maids.

WATCH: Znate da slaviš božić na jugu

Ako ima više stabala u kući nego u dvorištu, ako svi od Memawa do obiteljskog psa nose božićni pulover, nemojte sada izgledati, ali slavite Božićni jug od Mason-Dixona.