Texas je skrivao dva od najboljih američkih tretira

Texas možda nije izmislio kolache, ali sigurno kako ga je pakao usavršio. No, imitator slatke poslijepodnevne poslastice uzrokuje pomalo zbunjenost i htjeli bismo pomoći u čišćenju zraka. Znači, hoće li pravi kolache molim stajati?

Što je Kolache??

Punjena kolache (izgovara KOH-LAH-Chi) izvorno dolazi iz Češke i obično dolazi punjena ukusnim slatkišima kao što su marelice, šljive ili slatki sirevi. Postao je Texasov glavni proizvod, NPR izvijestio je, nakon što su se češki imigranti naselili u državi Lone Star u 1880-ima. Došli su tako visoki broj da je područje postalo poznato kao Češka Češka.

Posljednjih je godina ostatak svijeta upoznao ukusnu tijest nakon što je Adam Rapoport, glavni urednik Bon Appetit Magazine, nazvao je “to” hranu od 2015 Danas pokazati.

“Sjajna stvar o ovome – slatko ili ukusno”, rekao je Rapoport na emisiji, navodeći sastojke, uključujući dimljenu kobasicu i šunku. Međutim, bio je pogrešan u vezi s ukusnim dijelom, i od tada je zbunjivao ljude.

Vidiš, što je Rapaport učinio, bila je to što je kolache i klobasniky (izgovorio klo-bah-SNEEK-ee), jednako ukusan Texas tretman, ali jedan koji je posve drukčiji.

Tijesto Wrapped Sausage Klobasnek
pamela_d_mcadams / Getty Images

Što je Klobasniky?

Klobasniky, Texas Hill Country objašnjava, znači “malo kobasice” i za razliku od njezinog slatkog prijatelja kolacha, ona ne dolazi iz Češke.

“Chorizo ​​kolachi su zabavni, ali u konačnici, ako je to sve ne-Texas-češka publika je predstavljena, to u konačnici samo će razrijediti tradicije” Dawn Orsak, pravi kolache znalac i osnivač Tex-Češka hrana blog Svacina projekt, rekao Saveur. Iako znamo odakle dolazi kolach, Orsak je objasnio, klobasnikova povijest malo je mračnija.

“Imala sam rođaka koji su rekli da je počela omatavati pojedinačne kobasice u tijestu da bi hranila ljude koji su radili na njezinoj farmi, ali Village Bakery u Westu, Texas, također tvrdi da su Texanski klobasnek”, dodao je Orsak. Doista, Selo Pekara, ima jedinu istinitu tvrdnju koja znači da je to pokušao i istinski Texas klasik.

GLEDATI: Ovaj institut New Orleans izumio je Bananas Foster

Najprije izumljen 1953. godine, snack zasigurno nalikuje svom slatkom rođaku i koristi isti recept za tijesto, no obično je napunjen mesom, sirevima i ostalim ukusnim predmetima poput jalapeno paprike i još mnogo toga. To se obično poslužuje kao ručak za doručak ili ručak, dok je pravi kolache poslijepodnevni čaj vrsta snacka.

Postoji jedan naopak za sve zbrke: Sada ćete pokušati oboje i odlučiti koja vam se vrsta voli više za sebe. Ovdje su osam mjesta za početak pretraživanja za savršeno kolache i klobasniky u državi.