Uklanjanje vašeg prijenosnog računala za TSA uskoro biti stvar prošlosti

Prije nego što ih ispustimo na transportnu traku, čekamo našu čizmu s veseljem nad novim komadom TSA.

Vladina agencija najavila je odobrenje probne vožnje skenerima računalne tomografije (CT) sljedeće generacije. Nova tehnologija – pod nazivom ConneCT – omogućit će putnicima da zadrže tekućine i prijenosna računala u njihovoj prtljazi za nošenje.

“Ova prekretnica čini ConneCT dostupnim za demonstraciju u okruženju američke zračne luke i donosi novu generaciju CT checkpoint tehnologije jedan korak bliže tržištu”, napisala je matična tvrtka Analogic u press releaseu. “Rezultat desetogodišnjeg istraživanja i razvoja, ConneCT je dizajniran za povećanje propusnosti putnika u zračnim lukama, a istovremeno povećavajući razinu sigurnosti i naposljetku kako bi se omogućilo da osobni elektronički uređaji (PED) i tekućine ostanu u vrećama”.

WATCH: Licence vozača iz devet država neće biti važeće osobne iskaznice za domaće letove 2018. godine

Pored čuvanja tekućina i prijenosnih računala u vašoj torbi, druge značajke ConneCT uključuju 3D snimanje s dodirnim zaslonom, “automatsko otkrivanje prijetnji” i “dizajn i inženjering prilagođen zračnoj luci kako bi se omogućilo nisko trošak, jednostavno održavanje i dug životni ciklus. ”

Naravno, bol od uklanjanja prijenosnih računala i tekućina iz prijenosnog uređaja može iznositi samo nekoliko sekundi spremljenih po pojedinačnoj osobi. Ali ako vam je ATL ili DFW prisutno 50 ljudi pred vama, one dragocjene minute mogu značiti razliku između margarita vezane na plaži ili nedostatka uske veze.

Američki Airlines i TSA prvi su put počeli testirati novi sustav sigurnosnog pregleda u zračnoj luci Phoenix Sky Harbor i zračne luke Boston Logan u lipnju. Trenutačno nema ažuriranja o tome kada i gdje će se sljedeći skeneri implementirati.