Niille meistä, jotka rakastavat puutarhanhoitoa ja eivät voi odottaa päästä käsiksi likaan joka kevät, lämpimimmän sään ensimmäisinä merkkeinä kiirehdymme paikalliseen lastentarhaan kuumentamaan kauniita kukkia ja tuoksuvia yrttejä istutettavaksi. Jos sinulla ei ole hyvää suunnitelmaa, saatat kuitenkin saada kotiin runsaasti kasveja, jotka ovat joko vaikeita ylläpitää tai eivät toimi hyvin, kun lämpötila alkaa nousta. Keväällä kevyesti ja miellyttävänä me tiedämme, että eteläinen kesä voi tulla sietämätöntä, ja kaikki elävät asiat, joita ei ole varjostettu, ovat uhanalaisia. Jos haluat värikkään puutarhan toimivan hyvin kesän lämpöön, tee kotitehtäväsi nyt ennen kuin lähdet lastentarhaan. Etsi kasveja, jotka voivat pitää omat lämpöä, kosteutta ja jopa kuivuutta tilanteissa. Jokainen laitos tarvitsee huolta – lannoittaviksi, rikkakasveiksi ja kasteluksi – mutta nämä kuusi puutarhurien suosikit ovat erittäin huonoja ja kestävät hyvin kesäolosuhteissamme.

Lantana

Tämä lämpöä rakastava kauneus voi myös nousta kuivumaan tilanteeseen melko hyvin. Nautit näyttelystä pysähtyneistä kukista, jotka näkyvät koko kesän kuumina kuukausina. Lantana vaatii paljon aurinkoa ja hyvä kuivatus. Plus, lantaanit ovat buttefly-magneetteja – kukat eivät parasta työtä houkutella niitä. Voit valita leviämisen lantanaa, kuten Gold Moundia, joka sopii erinomaisesti seinien vuotamiseen tai portaiden reunojen kautta.

verbena

Tämä on yksi puutarhan värikkäimmistä, hyödyllisistä ja helposti kasvavista kasveista. He kukkivat loppukeväällä, menestyvät lämpöä, sietävät kuivuutta ja houkuttelevat perhosia. Alhaiset verbenat tekevät hyvät maaperäkannet, ripustetaan korin kasveja, kun taas korkeammat lajikkeet ovat hyviä rajoja. Verbena ei pidä jatkuvasti märkäoloja, joten tarjoa hyvän ilmankierron ja hyvin valutetun maaperän.

Dusty Miller Hopean harmaan lehtiensa ansiosta pölyinen jyrsijä tekee väkivaltaisen yhteistyökumppanin värikkäimpiin kasveihin puutarhassa. Tämä kasvi on melko kuivuusherkkä, vaikkakin sinun on vettä nuoria kasveja säännöllisesti auttaakseen heitä saamaan aikaan. Dusty miller suosittelee hyvin valutettua maata; jos sinulla on savea maata, sekoita hiekkaa istutusvuoteeseesi. Säilytä kasvit, jotka tuottavat uutta lehtipuuta poistamalla keltaisia ​​kukkia alkukesästä ja leikkaamaan kevyitä kasveja loppukesällä nauttimaan uudesta kasvusta vuoteen asti. Useimmat valinnat kasvaa 6-12 tuumaa pitkä.

Narrow-Leaf Zinnia

Pikkuruinen päivänkakkara kukka väkijoukko yhteen jokaiseen kukkulalle, joka kukkii jatkuvasti kesällä. Toisin kuin muut zinnias, jotka nousevat suoraan, kapean lehtien zinnias muodostavat mounding tyynyt kukkia, joten tämä on täydellinen kasvi rajoja ja kontteja. Täysi aurinko ja kuiva maaperä ovat kaikki tarpeet tuottamaan näytä pysäyttävää väriä. Mikä voisi olla helpompaa?

Globe Amaranth

Kauniit kukat maapallolla amaranth näyttävät peittävältä kukaltaisilta pääsiäismunien väriaineilta. Pyöreät kukat vaihtelevat valkoisesta, vaaleasta pinosta ja laventosta kirkkaaseen magentaan, punaiseen ja oranssiin. Globe amaranth voidaan istuttaa täysinä auringon, veden nuoret kasvit usein ensimmäisten viikkojen, sitten anna sademäärä tehdä loput. Valinnat vaihtelevat kooltaan 8 – 30 tuumaa pitkä.

maailmankaikkeus

Tämä kasvi on niin yhteistyöhakuinen, että sinun on vain ostettava siemeniä paketeista, jotta kasvatettaisiin silmiinpistäviä kukkia. Sekoita siemeniä puolivälissä kevyesti löysällä maaperällä aurinkoisella, hyvin valutetulla paikalla; sinun ei tarvitse edes peittää niitä. Kuukaudessa tai niin, sinulla on kukkia nauttia koko kesän. Cosmos ei ole suuri kunnossapito; itse asiassa liian paljon lannoitteita voi tuottaa enemmän lehtipuita ja vähemmän kukkia. Voit valita laajasta valikoimasta värejä, kuten valkoista, keltaista, oranssia, punaista ja mitä tahansa vaaleanpunaista sävyä, jota voit kuvitella. Kasvien koot ovat 2-5 metriä, joten lue kuvaus siemenpaketista. Valita kosmoksen sulphureus paras lämmönsietokyky.

Rannikkoalueella hyvin kasvava alue ei ehkä toimi Ylä-etelässä. Tarkista aina puutarhanviljelyvyöhykkeesi parhaat alueet.