hyg-IPM-Illinois-edu_phixr.jpg
Kuva: hyg.ipm.illinois.edu

Viime viikolla ikivihreä puu näytti vehreältä ja vihreältä. Nyt se on muuttunut ruskeaksi ja koristellut itsensä pienillä siemenkuoreilla. Mitä hittoa on meneillään? Kuten aina, Grumpylle on vastaus.

Ne siemenkuurit eivät ole oikeastaan ​​siemenkuoria. He ovat lehtiä vaatteita, joita kulissien kaltainen salamoita kutsutaan nimellä. Tiny bagworm -ruoho, noin neljännes tuumainen pitkä, luukku keväällä. Kun he löytävät puun tai pensaan, jonka he pitävät maultaan maultaan, he rakentavat konekuvaisia ​​pussia, joka on valmistettu silkistä ja kasvien lehdistä, joita he nyt syövät peiteltäessä petoeläimiä. He aterioivat iloisesti keväällä ja kesällä, kunnes syksyllä ne ovat jopa 2 tuumaa pitkä. Juuri ennenkuin he kuolevat syksyllä, naaraspuskurit asettavat jopa 1000 munaa kussakin laukussa aloittaakseen syklin koko uudestaan ​​seuraavana keväänä.

Mitkä ovat heidän suosikki herkkujaan? No, bagwormit syövät lehtipuita, mutta ne pitävät parempana neulanpunaiset ikivihreät, kuten arborvitae, vääriä sypressejä, Leyland-sypressi, kataja ja kuusi. Bagworms ovat voracious gluttons – ellei valvottu, ne nopeasti nauhat ikivihreä sen lehdet ja voi tappaa sen.

Laukku ne Bagworms! Yleisimmät virheet puutarhurit tekevät ei tunnista ongelmaa aikaisin tarpeeksi ja väärentää laukkuja “männynvarsiin”. Vain männyt ovat männynreiät. Hetkenä näet ruskistuneita neuloja ja männynreiät asioista, jotka eivät ole mäntyjä, poista pussit ja stompat niitä. Jos pussit ovat liian korkeita päästäkseen, levitä lehdet laajan spektrin hyönteismyrkkyllä, kuten Spectracide Triazicide tai luonnollisella hyönteismyrkkyllä, kuten neem-öljyllä, spinosadilla tai Bacillus thuringiensis (Bt). Voit saada kaikki nämä puutarhakeskuksessa.