Jessamine ja Jasmine – kaksi hienoa viiniä

 

08_04jessamine.jpg
Carolina jessamine herald keväällä kultaiset kelloja etelässä. Kuva: Ralph Anderson.

He ovat viiniköynnöksiä, he ovat ikivihreitä, heillä on tuoksuvia ja näyttäviä kukkia, ja heidän nimensä ovat samankaltaisia. Jos sinulla on jotain puutarhassasi, jonka haluat kattaa nopeasti, he vain saattavat olla lippua – Carolina jessamine ja Confederate jasmine.

Carolina Jessamine Alkuperäinen Etelä-ja Etelä-Carolina Carolina, Carolina jessamine (Gelsemium sempervirens) on yleisesti katsottuna yli oviaukot, lahti ikkunat, seinät ja aidat, ja ylös lampun postit ja postilaatikot. Luonnossa me havaitsemme sen keltaiset kukat kutistuvat meitä puun oksilta. Se kiihtyy sekoittamalla ohut, taipuisat varret noin jotain, joten se tarvitsee tukea. Toisin kuin wisteria ja jotkut muut viiniköynnökset, se ei murskata rakenteita, jotka kasvavat.

Ala-Ala-Ala-Amerikassa jessaminein kultaiset kelloja esiintyy tavallisesti talven loppupuolella, niin että niillä on täynnä pieniä, vaaleanvihreitä lehtiä. “Auguksen ylpeys”, saatavana Woodlandersilta, tarjoaa kaksinkertaisen kukinnan. “Vaaleankeltainen” kantaa kermanvärisiä kukkia. Carolina jessamine kasvaa nopeasti, joten älä osta yhtä isompaa kuin yhden gallonan koko. Se pitää aurinkoa tai vaaleaa sävyä ja hyvin valutettua maata. Leikkaa se kevättalvella sen jälkeen, kun se päättyy kukintaan. Carolina jessamine on talvella kova vähintään USDA Zone 7 (6B?) Ja peuroja ei syödä sitä. Sinun ei pitäisi.

Confederate Jasmine Kuten Carolina jessamine, Confederate jasmiini (Trachelosperum jasminoides) ei ole todellinen jasmiini. Kiinan kiinalainen nimi saa sen nimen kerma-valkoisten kukintojen uskomattoman makeasta tuoksusta. Kuten talven daphne, talven kuusama ja wisteria, tämä on yksi kasvi, jonka haaveilet usein ennen kuin näet.

 

liittoutunut-jasminejpeg_phixr.jpg
Koulutettu lanka muodolliseen malliin, Confederate jasmine pehmentää tätä stukkiseinää. Kuva: Ralph Anderson.

Confederate jasmiini kasvaa yhtä nopeasti kuin Carolina jessamine, sillä on kaikki samat käyttötarkoitukset, ja sitä hoidetaan samalla tavalla. Kuitenkin kukka-värin lisäksi on kaksi suurta eroa. Ensinnäkin, Confederate jasmine kukkii myöhemmin, yleensä toukokuussa meille. Toiseksi, se ei ole aivan yhtä kylmä. Annan sen mennä USDA Zone 7B: n eteen. Jos haluat kokeilla 7A: ta, laita hardier-valinta nimeltä Madison.