Ihmiset burbiin kuin heidän yksityisyytensä. Siksi he asettivat aidat. Kun heillä ei ole varaa aidat, he tekevät pensasaita. Ja näin Eteläisen pahin rikkaruoho surmaa nyt miljoonia hehtaareja eteläisissä maissa Marylandista Floridaan Teksasiin.

Rohkaaja on suuri, ikivihreä pensas tai pieni puu nimeltäLigustrum sinense). Se on pahempaa kuin kudzu, Grumpyn aina oikeassa mielipiteessä. Kyllä, sanoin. Huonompi kuin kudzu. Tämä johtuu siitä, että kudzu tarvitsee aurinkoa kasvamaan. Kiinan yksityisosa puolestaan ​​kasvaa lähes kaikkialla. Aurinko. Varjossa. Märällä maaperällä. Kuivassa maaperässä. Kaupungissa. Maassa. Pluton pinnalla.

Se tuli etelään alkuperäiseltä aasialtaan koristekasvona vuonna 1852. Birminghamin, Atlantan ja Jacksonin kaupungeissa olevat taimitarhat eivät useinkaan huomioineet sen todellista nimitystä ja myyvät sitä yksinkertaisesti “hedgeiksi”. (Ihminen, jonka kanssa kerran tein tarinan nimeltään Dr Dirt kutsuu sitä “yksityiseksi suojaukseksi”, koska hän aina näki sen kasvaneen yksityisen viereen. Mielestäni se on paremminkin heittänyt yksityiskohtiin kuin siihen istutettu.) Näin ollen tämän kasvitieteellisen painajaisen infektiot ovat huonompia kaupungeissa ja esikaupungeissa kuin maaseudulla alueilla. Toistaiseksi.

Jos mikään kuvasta ei tule mieleen, kun kirjoitan “kiinan vetoketju”, katso yllä olevaa kuvaa. Olet nähnyt sen. Vain. Noin. Joka paikassa. Sen valkoiset kukat, kukkivat nyt, ovat varsin melkoisia. Sinulla on myös tuoksu. Se makea tuoksu, joka tuntuu läpäise naapuruston tällä hetkellä? Se tulee kiinalaisista kukkaviljelytuotteista.

KATSO: Kauheita kasveja kodin edessä

Jotain muuta tulee niistä kukoista. Siitepöly. Monet ihmiset ovat erittäin allergisia. Myöhemmin kukat synnyttävät lukemattomia pieniä, sinertävän mustia hedelmiä, jotka sisältävät siemeniä. Linnut syövät hedelmiä ja heittävät siemenet kaikkialle. Etsi pihallasi tänään ja todennäköisesti ei, löydät joitain yksityisiä taimia. Antakaa heidät ja he kasvavat hirviöihin 20 metriä pitkä ja leveä, tukahduttaen niiden ympärillä olevia alkuperäisiä kasveja. Metsissä ja tienvarsilla ne muodostavat kiinteät pikkusäikeet. Tuskin mikään muu kasvaa.

Uskokaa tai älkää, Etelä-Afrikassa on edelleen laillista istuttaa kiinalaisia ​​prinssiä! Näin jotain myytäväksi paikallisessa puutarhassa, jota en nimeä juuri viime viikolla. Häpeä.

Sinun ei tarvitse olla kiinalaisia ​​viheriöitä puutarhassasi. Emme tarvitse Kiinan vetoketjua tässä maassa. Siksi kehotan teitä tappamaan sen aina, kun löydät sen. Näin on katkaista rungot tuumalla tai jopa maaperän yläpuolella kasvukauden aikana ja maalata jäljellä olevat leikatut pinnat välittömästi Roundupin tai Brush Killerin avulla. (Huomaa ympäristurutuksille – älkääkä häiritse minua syyttämästä minua tästä Roundupin käytöstä. En vastaa.) Noudata huolellisesti ohjeita etiketissä. Herbisidi otetaan alas juurille ja tappaa ne.

Hyvä. Mitään armoa ei myönnetty etelän pahimmille rikkakasveille.