Moss on pomo! Rullaa vihreä matto

 

 

6a00e55131bf2a8833015435d1ce1e970c-500wi.jpg

Kuinka haluat nurmikon, joka pysyy vihreänä koko vuoden, näyttää kauniilta, kasvaa köyhällä maaperällä, on kotoisin alueellesi ja tarvitsee tuskin ruiskutusta, lannoitusta tai kastelua?

Olisitko? Älä sitten kasvaa ruohoa. Kasvaa sammal.

Ei, Grumpy ei ole tupakoinut sammalta. Hän tietää, että monet hänen lukijoistaan ​​eivät arvosta sitä. He lähettivät sähköpostia ja valittavat: “Minulla on niin paljon suuria puita, että en voi kasvattaa ruohoa, vain sammalta. Kuinka voin tappaa sammal?”

 

Whaaat? Tarkoitatko, että olisit mieluummin syönyt paljas likaa kuin rehevä, vihreä matto, joka on pehmeä teidän tootsies? Jos näin on, välitön psykiatrinen tentti on kunnossa.

Yläkerrassa North Carolina on yksi merkittävimmistä olen koskaan vieraillut. Minua vietiin ystävän, kollegani bloggerin (“Puutarhanhoito luottaen”) ja Raleighissa ja Twitterissä asuvalle puutarhavälittäjälle Helen Yoest. Hän sanoi olevansa tuttu parhaasta sammalpuutarhasta etelässä. Hän oli oikeassa.

Kuka loi sen? Yli kymmenen vuoden ajan omistajat David Spain ja Ken Gergle Moss ja Stone Gardens sekä The Moss Farm ovat suunnitelleet varjoa, vettä ja sammakenttiä. Heidän ajatuksensa on työskennellä luonnon kanssa, ei sitä vastaan ​​ja vähentää luonnonvaraisen sammakokoelman opettamalla ihmisiä kasvamaan sammalta niin, että se leviää nopeasti omalla.

Mitä Cool on Mossista?

Moss on eräänlainen kasvi nimeltä bryophyte. Sillä ei ole juuria, kukkia, hedelmiä eikä siemeniä. Mitä näet, kun katsot mattoa sammalta, ovat lehdet ja varret, jotka imevät suoraan vettä ja ravinteita. Moss leviää kasvullisesti ja myös itiöillä. Se ei pidä ruohoa kasvamasta. Sen sijaan se kasvaa paikoissa, joissa ruoho ei sävy.

Myytit Mossilta

“Moss kasvaa vain hapan maaperässä.” Negatory. Koska sammal kasvaa niin hyvin happamassa maaperässä, ihmiset olettavat, että se tarvitsee alhaisen pH: n menestymiseen. Se ei ole. Se kasvaa myös neutraaleilla ja emäksisillä maaperillä.

  Uusi bug haluaa tappaa puut

“Moss tarvitsee köyhää, tiivistettyä maata.” Negatory. Toisin kuin ruoho, sammal sietää nämä olosuhteet, mutta ei tarvitse niitä.

“Moss tarvitsee paljon vettä.” Negatory. Vaikka onkin totta, että useimmat sammalet levittävät nopeammin ja näyttävät lusher ja vihreämpi, kun kastellaan muutaman minuutin useita päiviä viikossa, ne sietävät kuivuus melko hyvin – parempi kuin ruoho. Jos et vedä sitä kuivuneen kuivumisen aikana, sammal ei kuole. Se yksinkertaisesti menee lepotilaan ja alkaa kasvaa uudelleen, kun vesi tulee.

“Moss tarvitsee paljon sävyä.” Negatory. Vaikka sammal sietää syvää sävyä, se kasvaa myös vaalealla ja aurinkoisilla paikoilla, kunhan olosuhteet ovat suotuisat.

“Moss tappaa ruohon.” NEGATORY. Moss vain kasvaa, kun ruoho ei ole.

Mistä saat Moss

Jos Googlessa on “sammal” ja “postimyynti”, löydät sammal toimittajat, jotka lähettävät kaikenlaisia ​​sammaleita sinulle. Kaikki eivät kuitenkaan tee hyvää sinulle. Kuten David kertoi minulle, parhaat puutarhasi sammaleet ovat niitä, joita sinä näet kasvavana villialueellasi. Toiset eivät pidä kasvavista olosuhteista.

Mutta Grumpy ei ole ehdottanut, että menisit valtion puistoon ja ryöstäisit sen sammalta. Katso ympärilläsi. Monet ihmiset vihaavat sammalta. Tarjoa ottaa ne pois käsiinsä. Tiedän mukavasta sammalpuutarhasta, jossa omistaja vain istutetaan sammal, jonka naapurit eivät halunnut.

Moss Rocks!

David on suunnitellut joitain todella hienoja keramiikkamansikkaita, joita kutsutaan nimellä “Moss Rocks”, kuten niillä, joita näet jäljempänä (Kenin valokuva), jotta syrjivät puutarhurit voivat nauttia pienissä myrkkipuutarhassa omissa kodeissaan. Ne ovat useassa eri koossa ja väreissä. Tilauksen tiedot napsauttamalla tätä.

 

6a00e55131bf2a8833015391fe64a2970b-500wi.jpg

Ja kuinka hienoa ovat Moss Rocks? Ne ovat esillä Martha Stewartin näyttelyssä 5. lokakuuta, joten katsokaa paikallisia listoja aikanaan. Martha sanoo, että sammaleikat ovat täydellisiä lisäyksiä mihin tahansa huoneeseen – olohuoneeseen, ruokasaliin, makuuhuoneeseen, keittiöön tai vankilaan.

  Hedelmälajit