golf-explorationscom_phixr.jpg
‘Golf Ball’ tomaatti. Kuva: golf-explorations.com

Tämän päivän mielenkiintoinen kysymys tulee uskolliselta lukijalta Robertilta, joka valittaa: “Minä istutan monenlaisia ​​tomaatteja, mutta kukaan ei koskaan saa suurempaa kuin golfpallon.” Mitä minä teen väärin?

Grumpyn taattu 100% oikea vastaus: Robert, on aivan mahdollista, että olet istuttanut uudenlaista tomaattia St Andrewsista, Skotlannista, nimeltä “Golf Ball”. Tämä merkittävä uusi valinta näyttää PGA-golfpallon tarkkaa kokoa, painoa, koostumusta, ulkonäköä ja makua. Sillä on myös erinomainen säilytystila ja ei tarvitse jäähdyttää.

Jos et ole kasvanut “Golf Ball”, niin tomaatteja ei pidä siitä, missä he kasvavat. Tomaatit tarvitsevat täyden auringon ja hedelmällisen, hyvin valutetun maaperän, joka sisältää runsaasti orgaanista ainesta, kuten kompostoitua lantaa, sienikompostointia, jauhettua kuorta ja hienonnettuja lehtiä. Syötä kasvit kahden viikon välein kasvukauden ajan nestemäisellä lannoitteella, joka on merkitty tomaatteihin. Aseta kaksi tuuman kerros multaa maan päälle, jotta juuret jäävät viileiksi ja kosteiksi. Lopuksi, kokeile kasvaa tomaatteja, joilla on kirjaimet VFTNA nimen jälkeen. Tämä kertoo, että kasvit vastustavat monia tavallisia tomaatti-tuholaisia.