Viisi värikkäistä faktoja, jotka sinun pitäisi tietää Bluebonnetista

Kaikki pitkin Teksasin tieliikennettä, bluebonnets tekevät vuosittain näyttävän ulkonäön. Native Texans ja turistit ympäri maailmaa tekevät vuosittain pyhiinvaelluksia nähdä nämä kauniit kukat ja aiheuttaa keskellä massiivisia kenttiä sininen. Rouva A.L. Morgan ymmärsi näiden kukkien houkuttelevuuden ja epätavallisen värin ja vuonna 1941 artikkelissa Texas Parade, kirjoitti “kevät on, kun taivas putoaa Teksasiin.” Yhdessä kykynsä värittää maaseutua henkeäsalpaavilla sävyillä, tässä on viisi syytä rakastaa Texasin bluebonnet.

Bluebonnet millä tahansa muulla nimellä

Useimmat kaikki tänään yksinkertaisesti kutsuvat tämän kauniin kukan bluebonnet, mutta tämä eteläkauneus on juurtunut legendaariseen ja sillä on ollut runsaasti runoja lempinimiä koko historian ajan. Ensimmäiset, jotka huomasivat ja ihailivat bluebonnets olivat amerikkalaisina intiaaneja, jotka sisälsivät tarinoita tästä erikoiskukusta heidän folktaleissaan. 1800-luvun kasvitieteilijät viittasivat kukkaan yksinkertaisesti nimellä Lupiini koska se on sisällytetty Lupinus sukuun. Yleisö käytti nimiä Wolf Flower ja Buffalo Clover. Espanjalla oli omat nimet bluebonnet: El Conejo, mikä tarkoittaa kani, vertaamalla sinisimpukan valkoista kärkeä cottontail kaniin häntä, azulejo, joka voidaan löyhästi kääntää indigotöylöiksi tai kukkaviljelijöiksi, ja Flor Azul Silvestre , tai villi sininen kukka.

Bluebonnetsistä tulee valtion kukka

Keväällä 1901 Texasin lainsäätäjä sai tehtäväkseen valita valtion kukka. Useita arvoisia kilpailijoita oli, varsinkin puuvillakupu, sillä puuvilla oli Teksasissa kuningas tänä aikana ja kaunis, mutta kova, kalkkikivi kaktuskukka, jota edusti edustaja John Nance Garner. (Garner, joka tunnettiin nimellä “Cactus Jack”, muuttui Yhdysvaltojen varapresidentiksi.) Valtiokierron voimakkaista kilpailijoista huolimatta Texasin Colonial Dames of America -yhdistyksen voitti päivän ja heidän kukka, Lupinus subcarnosus (“yleisesti tunnettu puhvelin apila tai bluebonnet”, totesi päätöslauselma), ja se hyväksyttiin 7. maaliskuuta ilman lainkaan.

On enemmän kuin yksi sinivalkoinen

Kuten useimmissa politiikan asioissa, myös valtion kukkien valitseminen aiheutti ongelmia. On selvää, että on olemassa useita erilaisia ​​bluebonnet-lajikkeita, ja vaikka yksi leiri halusi kuninkaallisen sinisen Lupinus subcarnosus valittu valtion kukka, toinen leiri kannatti Lupinus texensis, showier, rohkeampi sininen kauneus, joka kattaa suurimman osan Texasista. Tämä hinausvoima jatkoi yli 70 vuotta, kun vuonna 1971 Texasin lainsäätäjä käsitteli ongelman lisäämällä molemmat lajit yhteen sekä lisäämällä “kaikki muut ennätyksellisen tallennetun sinihomeen lajit” ja nostaneet ne yhdeksi valtion kukaksi . Tänään on vähintään viisi tunnettua sinisimpukkulaista, ja jos uusia lajeja havaitaan, ne automaattisesti ottavat myös valtion kukan vaipan.

Ota ne kiinni, kun voit

Bluebonnets yleensä kukoistaa maaliskuun alussa, kärsivät huippunsa maaliskuun lopulla huhtikuun puoliväliin, ja rohkeasti viipyä niin kauan kuin mahdollista, kun lämpötilat nousevat toukokuuhun. Epätavallisen lämmin kevät voi tarkoittaa, että kukat kukkivat alkuvuodesta. On vaikea määritellä tarkasti, missä ja milloin sinisimpukat tulevat näkyviin, koska niiden sijainti vaihtelee vuosittain. Jos kukaan tapahtuu (kova jäädytys, niitto, rakeiden myrsky), ennen kuin he menevät kylvämiseen, he eivät palaa ensi vuonna. Jos suunnittelet tienvierailua Bluebonnetsin katsomiseen, tutustu kauden ennusteeseen, niin että kukat näkevät huippunsa.

Ihaile, älä syö

Monet kukkaviljelmät ovat syötäviä ja näyttävät kauniilta hajallaan kakun tai salaatin yli. Bluebonnet ei ole yksi niistä. Lupiinin kasviperheen lehdet ja siemenet ovat myrkyllisiä, joten matkan aikana varmista, että lemmikit (ja lapset) eivät nibble kukilla, kun pysähdyt värikkäällä kentällä perheen muotokuvaan.

Bluebonnets eivät ole aina sinisiä

Useimmat Bluebonnets ovat sinisiä ja valkoisia, mutta kukat todella tulevat vaihtelevissa sävyissä vaaleanpunainen, violetti ja valkoinen myös. Barbara Bush Lavender on valikoima Texas bluebonnet, joka on tunnettu sen vaihtelevista laventelan sävyistä.

Texas Transportation Department ostaa ja kylvää vuosittain noin 30 000 kiloa luonnonvaraisten kukkien siemeniä. Ellei turvallisuuden kannalta ole välttämätöntä, DOT viivästyttää tienvarsia vasta sen jälkeen, kun luonnonvaraisen kukkakauden loppu on ohi.