Miksi et todellakaan tarvitse puhdistaa kanaa

Kysymys on ollut ja sitä on vastattu monta kertaa vuosien varrella, mutta keskustelu silti kiusaa. Ja miksi ei, kun ammattimaiset ja arvostetut kokit, kuten Julia Child ja Jacques Pepin, eivät edes voi olla samaa mieltä? Pyyritkö raakakanaa ennen sen ruoanlaittoa? Lapsi vaati, että kana on pestä ennen ruoanlaittoa, kun taas Pépin on eri mieltä siitä, että ruoanlaittoprosessista saatu lämpö tappaa kaikki bakteerit. Joten mikä on oikein?

Drexel-yliopiston tutkijoiden mukaan Pépin oli oikeassa; ei ole yksinkertaisesti tarvetta pestä kanaa. Saatat ajatella, että peset siitepölyistä bakteereista, mutta itse asiassa vain roiskuu ja levität näitä bakteereita pesualtaan ja työtasosi ympärille. Suuri osa päivittäistavarakaupasta ostetuista kanoista jo kuljettaa Campylobacter- tai salmonellabakteereja, jotka voivat aiheuttaa vakavia ruokamyrkytyksiä. Sekä kuuma vesi että hedelmähapon pesu eivät tappaa näitä bakteereja; niitä voidaan hävittää vain siipikarjan perusteellisella kypsyttämisellä.

Keiton aikana käytä aina liha-lämpömittaria ja anna kanan sisäinen lämpötila saavuttaa 165 ° F, turvallinen, haluttu FDA: n ohjeet. Riippumatta siitä, keitätte, paistat, grillit tai paista kana, ja riippumatta siitä, onko se luutonta vai luutonta, ihoa tai ihonalaista, lintujen on saavutettava tämä sisäinen lämpötila, jotta bakteerit voidaan tappaa ja että sinusta tuntuu hyvältä palvella siipikarjaa perheellesi ja ystävillesi. Kuitenkin, elintarviketurvallisuus on valtava osa olla hyvä eteläinen emäntä.

KATSELLA: Helppo päivällinen reseptit käyttäen silputtua kanaa, joka tekee viikonloppuistasi tavalla vähemmän stressaavaa

Jos rapean kanaa kaventuu, voit karsia sen ja kuivata se paperipyyhkeellä – ja heti heittää tämä paperipyyhe roskakoriin. Muista valmistaa kanaa pestävällä pinnalla. Huolimatta tieteestä, joka ei kannata kanaa pesemään, jotkut kokit haluavat yhä tehdä niin, joko tapana tai koska he oppivat. Jos päätät huuhtele kanaa, ryhdy tarvittaviin toimiin pintojen desinfioimiseksi. Rastinesteen voi joutua kosketuksiin: työtasot, pesuallas, lähistöllä olevat ruokia, vaatteet jne. Pese kädet aina perusteellisesti sen jälkeen, kun olet koskettanut raakaa lihaa tai muuta ruokaa tai työkalu, joka on joutunut kosketuksiin sen kanssa.