Oletko huomannut tämän etiketin kanapakereista?

Jos olet vieraillut äskettäin paikallisessa ruokakaupassa, voit ehkä huomannut kanaa, joka on merkitty “ilmajäähdytetty”. Costco, Publix, Whole Foods ja monet muut suuret supermarketit kantavat kanaa tässä merkityksellisessä kuvauksessa. Mutta mitä jäähdyttää ilmasto todella tarkoittaa? Lisäksi, miksi sinun pitäisi välittää?

Whole Foodsin mukaan kanaa jalostetulla ilmajäähdytteisellä menetelmällä käytettiin pääasiassa Euroopassa elintarvikkeiden turvallisuuden varmistamiseksi, mutta nyt se alkaa ryöstää Yhdysvalloissa keinona jäähdyttää siipikarja oikeaan lämpötilaan. Ennen ilmajäähdytystä jalostajat kuitenkin sukeltaisivat kanan kloorattuun jääkylmään veteen noudattaen USDA-standardeja.

Joten, mikä on eroa?

Vaikka molempia menetelmiä käytetään estämään tai ainakin vähentämään mikrobikontaminaatiota, ongelma, kuten Whole Foods selittää, on vesi-jäähdytys mahdollistaa ylimääräisen veden tunkeutumisen kanan ihoon ja ylittää linnun luonnolliset mehut. Jäähdyttämällä kanaa kuljetetaan lämpöä säätelevillä kammioilla puhdistettua ilmaa varten, jotta ne jäähtyvät 40 ° F: seen tai alemmas. Ilman jäähdytysprosessi kestää paljon pidempään (enintään kolme tuntia), mutta kanat menettävät vain vähäisen määrän vettä, mikä tekee niistä paljon heikompaa ja mautonta. Lisäksi, koska tässä menetelmässä ei ole vettä, kanat todella kypsentävät nopeammin.

Makuun lisäksi ilmajäähdytetty kana on vähemmän altis ristikontaminaatiolle, koska linnut eivät kaikki upoteta samaan vesisäiliöön. On luonnollisesti myös lisätty ympäristöhyötyä veden käytön vähentämiseen. Muista kuitenkin, että ilmajäähdytyksen edut ovat korkeammalla hinnalla. Mutta tässä tapauksessa kustannukset voivat olla sen arvoisia, jos se johtaa turvalliseen ja laadukkaampaan lihaan.

WATCH: Miten tehdä yksinkertainen, kokonaan paahdettu kana

Seuraavan kerran kana on valikossa, sinun pitäisi noutaa ilmajäähdytetty lintu tehdä mauton (ja rapea) illallinen. Nyt kun tiedät merkinnän merkityksen, laita se uuniin, kun teet jotain näistä nopeista ja helpommista resepteistä.