Paras tapa syödä Collard Greensia on Sip Them

Kuten useimmat Southerners, rakastan kaivaa kilpi tarjous collard vihreät (tai nauris vihreät, tai sinappi vihreät tai jopa kalaa), varsinkin jos niitä on paistanut tuntikausia ja maustettu hieman pippuria etikkaa. Mutta lautasen hyvyydellä ei ole kyse siitä, mitä levyllä on, vaan siitä, mitä on jäljellä potissa. Puhun potlikkeristä, rikkaasta, suolaisesta nestemäisestä nestemäisestä, joka on valmistettu ruoanlaittoon runsaasti vihreitä.

RELATED: Eteläisen maun: Rypsi vihreät

Potlikker ei näytä paljon. Se on ruskean vihreää nestettä, joka jää potin pohjalle, kun olet löytänyt vihreät. Mutta ei itsekään kunnioittavaa eteläistä kokki kaataisi sitä tiskialtaaksi. Ainakin se on täynnä makua, se on myös täynnä ravintoaineita – jopa enemmän kuin varsinainen vihreä. Kuten pekoni rasva, potlikker on hyödyllinen sivutuote lautasen, joka on yhtä herkullinen ja hyödyllinen kuin itse ruokalaji.

Sitä voidaan säästää varastossa, jota käytetään kasvis- tai kananviljelyn sijasta keittoihin ja pölkkyihin, tai voit juoda potlikkeria suoraan. Siivilöi lämmin neste ja siemailla sitä, tai pukeutukaa maissilikoiden, höyrytettyä riisiä tai minkäänlaista keitettyä sianlihaa.

Erinomainen potlikker alkaa erinomaisilla vihreillä, ja olemme saaneet sinut peittelemään kyseisellä osastolla. Osta tuoreimmat vihannekset, joihin pääset käsiksi, ja joitain laadukkaita savustettua sianlihaa (tai kalkkuna). Sitten kypsennä perinteinen pannu, jossa on rapeaa pekonia ja paistettua sipulia, tai tee super yksinkertainen versio hidas liesi. Joko niin, älä unohda slurp että nestettä!