Salaisuuksia parhaan viemättömän koko vehnän Ezekiel leipä resepti

Me kaikki tiedämme koko vehnän leivän edut, mutta itäneet koko vehnäleipä voi olla vielä parempi. Tämäntyyppinen leipä, joka tunnetaan myös monien nimellä Ezekiel Bread, käyttää itämaisia ​​kokonaisia ​​jyviä, kuten vehnää, ohraa ja spelttiä, tekemään leipä, joka on oletettavasti helpompi sulattaa ja laskea gluteenissa. Kasvatusjyvät ovat luonnollinen prosessi, joka paljastaa siemenet veteen, jolloin he voivat itää ja itää. Perusohje ja nimi Ezekiel tulee Raamatun viittauksesta: “Ota vehnä ja ohra, papuja ja linssejä, hirssi ja speltti, laita ne varastosäiliöön ja käytä niitä tekemään leipää itsellesi.” Haluatko kokeilla leipomista omasi? Tässä on muutamia vinkkejä ja reseptejä, jotta pääset alkuun.

  • Käytä useita jyviä. Hekey-leivän monimutkaisuus antaa sille runsaan maun ja tarjoaa lukuisia hyödyllisiä ravintoaineita. Useimmat itiöt sisältävät kolme tavallista ja helppohoitavaa viljaa, kuten vehnää, spelttiä ja ohraa.
  • Liota itkuun. Ennen kuin voit leipoa, sinun on ajettava jyvät (ja siemenet tai pavut, jos käytät niitä). Tämä luonnollinen prosessi mahdollistaa jyvien itävän, keskeisten ravintoaineiden vapauttamisen ja rakeiden osittamisen, jotka ovat vaikeampia ruoan sulattamiseksi. Tämän seurauksena jyvät sisältävät enemmän proteiinia ja enemmän kuitua.
  • Tyhjennä ja kuivaa hyvin. Jos ompelet omia jyviä, seuraavat kaksi vaihetta ovat tärkeitä. Kun ne ityvät, sinun on tyhjennettävä kokonaan jyvät. Tämä tehdään tavallisesti levittämällä jyviä evästepintaan 200 asteen uunissa useita tunteja, kunnes kuiva.
  • Jos itkemisprosessi vaikuttaa pelottavalta, älä huoli, ruokakaupassa on runsaasti itiökasveja. Jatka vain jyviä jauhoja tai puhdasta kahvimyllyä. Ja jos et vieläkään ole varma, yritä aloittaa vielä yksinkertaisemmin itiöitä sisältävä vehnäjauho (tai spelttijauhoja). Tämä resepti vaatii vain muutamia ainesosia ja käyttää itämaista vehnäjauhoa useiden kokonaisten jyvien sijaan.
  • Minkälaisella reitillä mennä, muista lisätä vielä lisää ravintoaineita taittamalla esimerkiksi kuivattuja hedelmiä, pilkottuja pähkinöitä, siemeniä ja linssejä. Tämä resepti lisää jopa useita erilaisia ​​kuivatut pavut (kuten munuaiset ja pinto) jauhamisprosessiin.

WATCH: Nosta leipää kuin ammattilainen

  • Päätarkoitus omien viljojen itämisestä ja kotitekoisen Ezekiel-leipän leipomisesta on terveellisempi leipä, jota voi käyttää aamulla paahtoleivälle tai keskipäivän voileivälle. Pidä tämä mielessä, kun valitset ainesosia. Pidätkö leivänne makeutta? Yritä vaihtaa hunajaa sokerin kanssa.