Miért valóban szükséged van egy Helen, Grúzia látogatásának megtervezésére?

A Dél a kisvárosokban tartja magát a súlyánál, de a Helenben, Georgia-ban, valóban megdöbbent. Kevesebb mint 500 lakosa és csak 2,1 négyzetméter, ez biztosan apró. De a meredek lejtők, a furcsa kereszthornyok és a színes félig fűrészelés teszi az autentikus bajor falut teljesen elbűvölőnek. Közvetlenül a mesebeli álmainkból néz ki, de valójában nagyon közel áll otthonához Grúzia hegyeiben. Míg az őszi Oktoberfest az ősszel pincében járó látogatókat idézi, és a karácsonyt a vakáció alatt tömegek vonzzák, rengeteg oka van arra, hogy tervezzen egy tartózkodást ebben a németországi városban, amely egész évben a Blue Ridge-hegység és a Chattahoochee folyó között helyezkedik el. Itt vannak kedvenc dolgaink a Dél-Legjobb kisvárosunkban, amely visszatart minket a szezon után.

Töltse ki az autentikus bajor ételeket.

A bajor lehetőségek túlmutatnak az arany német sörökön és a bratwursteken. (Bár a duó nem okoz csalódást.) A sok kulturális hely közül a legszembetűnőbb a város központjában. Helen építészetének és az első német étteremnek a régi Heidelbergben kialakított mérföldkője rendkívül kiterjedt schnitzel-választékkal, német burgonyapuskákkal, gulyáslevessel és még több specialitással rendelkezik. Mosogassa le az ételeket egy csomó német házi sörök egyikével, majd fedezze le a délutánt egy csokoládéval drizzolt krémfehér pufferrel, amely körülbelül egy háztömbnyire van. Betty’s Country Store-ban rusztikus, régimódi élelmiszerboltot lehet felvenni.

Tervezzen egy nagy szabadtéri kalandot, és lőj le a “Hooch” -ot!

Azok számára, akik egy kis kalandot keresnek a történelmi könyvtáron kívül, Helen egy lenyűgöző mesterséges szabadtéri élményt nyújt, amely ellazul a laza és tapasztalt pártok számára egyaránt. Vegyük a gyors Anna Ruby-vízesés nyomvonalát, hogy megcsodáljunk két lépcsőzetes esést, vagy menjünk tovább egy kicsit a híres Blood Mountain-hoz, egy hat mérföldes hurok Grúzia legmagasabb Appalachian Trail csúcsához, amely széles körű kilátást kölcsönöz a levegőből . Komolyan elszalasztja, ha nem lőttél le a Hooch-t, lustán leteszed a Chattahoochee folyón, és hagyja, hogy a lassú, csöpögő hangok megnyugtassák a lelkedet. Ez a legjobb módja annak, hogy egy nyári napot töltsön, és legyőzze Grúziát. Az adrenalin diófélék számára a Nacoochee Adventures zip vonalakat, magas kötelekből álló pályákat és 50 láb hosszú. 

Helen Georgia
Robbie Caponetto

Tapasztalja meg egyedülálló fesztiváljait, köztük az Oktoberfestet és a Hot Air Balloon Race-t.

Minden szeptembertől októberig megtalálja a déli legismertebb Oktoberfest ünnepségeket, amelyek minden utcán és minden erdei iskolán keresztül zajlanak a bajor faluban. Később ebben az évben megrendezésre kerül a 48. éves Oktoberfest, és az ünnepek tele vannak autentikus német zenével, konyhával és sok lederhosen. Május végén Helen a dél legrégebbi ballonversenyét és az Egyesült Államok egyetlen hosszú távú hőlégballonját szervezi. Számíthatsz 20 masszív, színes forró léggömbre, amelyek lebegnek a közepén, és van még egy Balloonmeister, aki felügyeli az ünnepségeket, és 1979-ben megnyerte a versenyt az Atlanti-óceánhoz.

Legyen kedves kis karácsony.

Helen Oktoberfestről Christmastime-ra ment, anélkül, hogy elveszítené a versenyt. A bájos, színes, sötét tetők csillogó karácsonyi fényekkel csöpögnek; és ha elég szerencsés ahhoz, hogy ritka hóhatást kapjon, a város úgy néz ki, mint egy bajor téli csodaország. (Szórakoztató tény: A Hallmark-csatorna is elég volt a filmek számára.) December első két hétvégéjén a tradicionális német piac, a Christkindlmarkt, rendelkezik olyan standokkal, ahol a látogatók ajándékokat, díszeket és édes ételeket vásárolhatnak. Egy ünnep sem lenne teljes az Éves Karácsonyi Parádéval, amelyet általában december második hétvégéjén tartanak.

Merüljön el a város őslakos és aranyháruló történelmébe.

Helen, bár újjászületett a német stílusban az 1960-as évek végén, eredetileg a Cherokee amerikai őslakosok otthona volt, mielőtt aranyérgő városként élt volna, majd megkerülve a várost. Vegyünk egy kirándulást a pavilon tetején lévő Sautee Nacoochee Indian Mound-ba, amely a történelmi Hardman Farm-on található, csak Helen délre. A becslések szerint jó volt, mielőtt a Cherokees még lakott volna a környéken, és ott van egy lenyűgöző történelmi otthoni látogató. A város Gold Rush tiszteletére a Dukes Creek-i bányákban aranyat és drágaköveket készítsen. A város gazdag történelmét megkapja minden lépésnél.

Egy ideig a német sör kereskedelme az észak-grúz borhoz.

Kóstolja meg az Észak-Georgia szőlőültetvényeket, foglalja le az egyik borbemutatót, amelyet gyakori helyi pincészetek, például a Habersham szőlőültetvények és pincészet, a Yonah hegyi szőlőültetvények, valamint a Kaya szőlő- és borászat. A nyár és az ősszel jó alkalom arra, hogy megnézzük a dombokat és a szőlőültetvényeket, amikor a táj csúcspontja.

Fogj meg egy régimódi Cabbage Patch Kidet a szülőföldjükről.

Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, a Babyland General Hospital otthona a régimódi káposzta patch babáknak – valóban egyedülálló élmény lesz. A gyerekek saját otthont nyerhetnek saját kézzel formált káposzta Patch Kidjével, és a nosztalgia meleg érzésére ragaszkodhat a kedvenc gyermekkori babák megosztásával. 

Érezze magát otthon a hangulatos vendéglőkben és szállodákban.

A The Castle Inn szívében található a belváros szívében, egy régi angol stílusú helyszínen, mindössze néhány lépésre az összes üzlettől és éttermetől. Vegyünk egy kicsit tovább a Valhalla Resort Hotelbe, mely tetőtéri bárjával és régi európai befolyásával rendelkezik; vagy inkább rusztikus a történelmi Mountain Laurel Farm, mindössze hat mérföldre a város, és maradjon a 19th-századi átalakított parasztház a lenyűgöző tájak között.

Nem vagyunk az egyetlenek, akik észrevették, hogy Helen egyedülálló varázsa az ország minden tájáról érkezik az egy-egy-fajta faluban, így Grúzia harmadik leglátogatottabb helyszíne Atlanta és Savannah mögött. Nem rossz egy apró városban?