Ez a legjobb karácsonyi játék valaha

Semmi sem mondja: “Boldog karácsonyt”, mint egy jó régimódi játék a csalás és lopás! Függetlenül attól, hogy White Elephant vagy Dirty Santa – a végeredmény ugyanaz. Nem biztos benne, hogy a “Dirty Santa” kifejezés eredetéről van szó, de nem csak az Egyesült Államokban népszerű, hanem más országokban is, ahol karácsonyi ünneplésre kerül sor. Népszerű hit az, hogy ez az ajándékcsere az ősi sziámtól (ma Thaiföldtől) származik. Mint a történelemben, egy nagyon bosszantó Siam király udvartartást adott (egy arisztokrata, aki gyakran jár a királyi udvaron), egy “igazi” fehér elefánt – tudva, hogy a udvaronc nem tagadhatja meg ezt a nevetséges ajándékot. Szerencsére ma élő elefántokat nem cserélnek ma, de boldog, hogy ez a hagyomány még szórakoztatóbb (és kezelhetőbb) módon folytatódik. A piszkos santa inkább egy új ajándékra irányul a $ 15- $ 25 tartományban, míg a White Elephant valami szabad és tackier-t kap, annál jobb. Ha az éves munkatársa, a vacsoracsarnok vagy a kiterjedt családi összejöveteleknek valami másra van szükségük, mint a sajtlabdák és a kis beszélgetések, add ezt az ünnepséget a karácsonyi partijátéklistára. Mint minden játékhoz, vannak szabályok is. Azonban a játék szabályai nem teljesen kőből vannak. Általában a fogadó vagy a hostess áll, hogy állítsa be őket, de a lényeg mindig ugyanaz.

WATCH: A legjobb karácsonyi ajándékok 100 dollár alatt

  1. Válasszon téma és dollár korlátot cserébe. TÉMA IDEJE: erdei állat díszek, vicces kávéscsészék vagy buta zokni.
  2. Küldjön párt meghívót az aláírás nélküli csomagolt ajándék készítésére az irányelveivel. VÁGÁSI TIPP: Minél érdekesebb a csomagolás, annál több izgalmat választani az ajándékod elején. Próbálja becsomagolni a csomagot több papírrétegben vagy különböző méretű dobozokban.
  3. Válassz egy központi helyet (például a karácsonyfa alatt) az ajándékokért. HOST TIPP: Győződjön meg arról, hogy a személyes ajándékokat eltávolították, vagy valaki megy haza a rajongó keverővel, amelyet Suzy néni.
  4. Mindenki egy számot rajzol egy kalapból (vagy tálból vagy kosárból) – számozott 1-ig, bármennyi részt vesz. Az # 1-es személy elindítja a játékot.
  5. Kezdjük a játékot …
  • # 1 kiválaszt egy ajándékot a halomból (sok gondolat és tanácskozás után), megnyitja, és mindenkinek megmutatja.
  • # 2 dönthet úgy, hogy ellopja az # 1 ajándékát (más néven “Dirty Santa”) vagy kiválaszthatja a halomból. Ez folytatódik mindenkinek, akinek van esélye arra, hogy ellopjon, vagy válasszon csomagolt ajándékot. A lopás és a cselszövés mostanra kitört, sok nevetéssel együtt.
  • Az ajándék többször is ellopható, de általában legfeljebb 3 alkalommal, és csak egyszer fordulónként. Ha az ajándékod ellopták, akkor nem lehet ellopni. Meg kell lopni egy másik ajándékot vagy választani a halomból. Ne felejtsd el a fantasztikus ajándékokat lehet bújjon el abban a reményben, hogy el fogja felejteni, hogy még mindig játszanak!
  • Egy változat, minden résztvevő csak három alkalommal lehet ellopni, amikor a játékból ki vannak téve, és az ajándék, amellyel elhagyták, a sajátjuk, hogy megtartsa, hacsak nem akar ellopni vagy megválasztott ajándékot választani.
  • Ha nincs több csomagolatlan ajándék, akkor általában az a személy, aki az # 1-et húzta, még egy fordulót engedélyez. Azonban csak adhatnak ajándékot. Ha úgy döntenek, hogy nem ellopják és megtartják az általuk rendelkezésüket, akkor a játék vége. Ha úgy dönt, hogy ellopja, akkor a játék folytatódik, amíg valaki meg akarja tartani ajándékát.

Nem biztos benne, Rudolph és barátai ezt a rénszarvasjátékban szerepeltették volna, de nekik kellene! Ho ho hó!