Ez az, miért iszunk Eggnog az ünnepek alatt

Ha valaha volt egy olyan ital, amely az ünnepek szinonimájává vált, akkor tojás. Annak ellenére, hogy az ünnepek alatt átjárta a szerecsendiót, a mogyorós ízű tejitalos ital meglehetősen polarizáló. Az embereket vagy a tejet, a nyers tojássárgákat, a fűszereket és az alkoholt fúzióval visszaverik, vagy először próbálják meg őket,.

Azok számára, akik szeretnek inni meleg csésze eggnog miközben viselted a csúnya karácsonyi pulóveredet, itt vált az üdülő hagyománya sok család számára az Egyesült Államokban. Meglepő módon, nem kezdődött az országos szeszélyesekkel. Az ünnepi koktél alkalmával az új szezonra való pörkölés valójában a korai középkori években kezdődött, és az ital később népszerű lett az amerikai gyarmatokban a 19. században. azonban, per IDŐ, A tojáshéjat az 1700-as évek óta karácsonykor társították.

Míg a legtöbb élelmiszer-történész azt állítja, hogy a tojáslány “posset” -ként kezdődött Nagy-Britanniában, egyesek továbbra is vitatják pontos eredetét. A Merriam-Webster a “posset” -et forró italként definiálja édesített és fűszerezett tejből, amelyet sört vagy bort. A PBS “The History Kitchen” szerint,”Voltak a szerzetesek, akik esetleg hozzáadott tojások és a fügék a tüskés ital. A posset valójában a gazdagok és a felsőoktatásban éltek. Ők használhatják a posset a pirítóst a jó egészség és a jólét, mint mi ma. Az amerikai gyarmatokban azonban, mivel a sherry túl bonyolult és költséges volt a beszerzéshez, a családok kezdték elcserélni a legelterjedtebb whiskyt és rumot az italba. Ez a rekord is George Washington szolgált egy tojásszerű szerű italt a Mount Vernon vendégeinek. Megtalálhatja eredeti receptjét itt.

A meleg hõmérséklet és a aromák beépítése, mint például a fahéj, a szerecsendió és a vaníliabab, a téli szezonban megszoktuk a tojáslevelet, főleg karácsonykor.

WATCH: Tüskés Eggnog 

Nem számít, hogy a tojásos viták melyik oldalára esik, egy dolog, amivel mindannyian egyetérthetünk, hogy az ünnepi kedvenc a karácsonyi szezon legfontosabb eleme. Nem is beszélve, hogy tökéletes pörkölni egy boldog és virágzó új évre, még akkor is, ha nem tudsz elviselni.