Skydiving Over Carolina

Jó baráttal bármit tehetsz. Ezt mondom magamnak, amikor a kis repülőgép magasabbra emelkedik az égen. Bármi. Még kiugrik ebből a síkból.

Ez egy olyan üzlet, amelyet egy évvel ezelőtt készítettem egy pohár bort egy barátommal, Jayne-lel. A következő nagy utazásunkat álmodtuk. – Kiugrik egy repülőből? Kérdezte Jayne. Azt mondtam, “ha akarok, akkor meg fogok menni, de először meg kell menned.” Nem hittem volna. Csinált. És most én vagyok a sor.

Nem választod a skydiving iskola csúszásmentes, ezért vettük fel a Skydive Carolina !, az egyik legnagyobb nemzet és a legbiztonságosabb. Miután megijesztett minket egy olyan előflight videóval, amely kijelentette, hogy Isten maga nem tudott perelni, ha megbántottuk, oktatónk, Chuck Hammond megnyugtatta nekünk néhány megnyugtató esélyt. Csak tavaly egyedül Chuck vezetett 700 első jumperet egy gépből. Miért? “Mert táplálom az energiádat” – mondja.

Tehát most felmegyek, bízom Chuck-ban az életemben, és megpróbálom nem ütni a videográfust, aki megkérdezi tőlem, ötödik alkalommal, ha félek.

25 hosszú perc után eléri a 13 500 métert. Az ajtó kinyílik, és egy sisakkamerával ellátott jumper felmászik a szárnyra, és simogatja a hajót. Chuck a hátámhoz szorítja magát, és az ajtó felé tart.

Tudod az esős álmot? Az esőernyőzés nem ilyen. Az első lépés után könnyű.

A végsebesség-120 mph-es sebességgel nem érzi magát. Olyan vagyok, mint egy sólyom, búvárkodás. Az én sikolyom lángol, majd a hasa nevet. A félelem eltűnt. Szabadon repülök. Semmi gond, csak ebben a pillanatban.

Egy perces szabadesés után Chuck húzza a csúszdát. Erős buktató, majd lassú szárnyalás. Miközben körbefordulunk, Charlotte felhőkarcolóit és Crowders Mountainját, egy magányos csúcsot észreveszem 40 mérföldre. Túl hamar leszállunk, felemeljük a lábainkat, és átsétálunk a nyílt terepen. Jayne nagy ünnepekkel és egy pezsgővel üdvözöl engem.

Az egész ugrás, sík a földre, kevesebb, mint hat percig tart, de az érzelmi magas hónapokig tart. Még mindig álmodom róla. Ott áll az ottani többi nagy életemben – férjhez megyek, szüléshez.

És most már tudom, hogy ez tényleg igaz: egy jó baráttal bármit tehet.

SKYDIVE CAROLINA! székhelye Chester, South Carolina közelében, Charlotte és Columbia között; skydivecarolina.com vagy 803 / 581-5867.