Texas elbukik az amerikai legjobb kezelések közül

Texas nem feltalálta a Kolache, de biztos, hogy a fene tökéletesítette. Az édes délutáni kezelés utánzója azonban kissé zavart, és szeretnénk segíteni a levegő tisztázásában. Szóval, az igazi kolacha kérem álljon fel?

Mi a Kolache??

A töltött kolache (kiejtve Koh-lah-Chee) eredetileg a Cseh Köztársaságból érkezik, és tipikusan finom cukorkákkal, mint a sárgabarack, a szilva, vagy az édes sajt. Texas-féle vágottá vált, NPR számolt be, miután a cseh bevándorlók az 1880-as években telepedtek le a Lone Star államba. Olyan magas számban jöttek, hogy a terület a texasi cseh övezetként ismertté vált.

Az utóbbi években a világ többi része megtudta a finom süteményt, miután Rapoport Ádám, a Bon Appetit magazin, az úgynevezett “ez” élelmiszer 2015-ben a Ma mutat.

“A hűvös dolog ez – édes vagy sós”, mondta Rapoport a kiállításon, felsorolva az összetevőket, beleértve a füstölt kolbászt és a sonkát. Azonban az ízletes részről halott volt, és azóta zavarba ejtette az embereket.

Látod, milyen Rapaport tett a kolache és a klobasniky (kiejtett klo-bah-SNEEK-ee), egy ugyanolyan finom Texas-bánásmódot, de teljesen más.

guba Wrapped Sausage Klobasnek
pamela_d_mcadams / Getty Images

Mi az a Klobasniky?

A klobasniky, Texas Hill Country magyarázta: “kis kolbászt”, és édes barátjától eltérően a kolache, nem Csehországból származik.

“A Chorizo ​​kolachi szórakoztató, de végül, ha ez egy nem-texasi-cseh közönség, akkor végső soron csak a hígításokat fogják hígítani”, Dawn Orsak, egy igazi kolachi ismerős és a Tex-cseh élelmiszer-blog alapítója Svacina projekt, mondta Saveur. Bár tudjuk, honnan jön a kolache, Orsak elmagyarázta, a klobasniky története kissé murkier.

“Volt egy rokonom, aki azt mondta, hogy elkezdte elkülöníteni a különféle kolbászt tésztával, hogy táplálja azokat az embereket, akik a gazdaságában dolgoztak, de a falu Bakery West-ban, Texasban, szintén a texasi klobákhoz állítja” – tette hozzá Orsak. Valóban, A Village Bakery, az egyetlen igazi állítás, ami azt jelenti, hogy ez egy kipróbált és igaz Texas klasszikus.

NÉZ: Ez a New Orleans Intézmény a Bananas Fostert

Először 1953-ban feltalálva, a snack biztosan hasonlít az édes unokatestvéréhez, és ugyanazt a tészta receptet alkalmazza, de tipikusan tele van húsokkal, sajtokkal és más sósételekkel, mint a jalapeno paprika és még sok más. Ezeket rendszerint reggeli vagy ebéd tételként szolgálják fel, míg a valódi kolache egy délutáni teafajta.

Az összetévesztés egyik felfelé van: Most meg kell próbálnia mindkettőt, és el kell döntenie, melyik fajta tetszik jobban magának. Itt vannak nyolc hely a keresés elindításához a tökéletes kolache és klobasniky az államban.