Maailman suurin kilpikonna palaa Pohjois-Carolinaan pesään

Ennen tätä viikkoa se oli ollut kuusi vuotta siitä lähtien, kun naaras nahkainen merikilpikonna laittoi munansa North Carolina rannalle. Keskiviikkona villieläinten asiantuntijat olivat innoissaan huomannut, että yksi iso äiti päätti lopulta rakentaa pesänsä Tar Heel -valtion hiekkadonnaisiin, Fort Fisherin valtion virkistysalueella.

North Carolina State Parks and Recreation jakoi kuvia New Leatherback-pesästä Facebookissa, joka kerää paljon jännitystä paikallisilta.

Postin mukaan nahkahousut ovat suurimmat kilpikonnat maapallolla, ja ne voivat kasvaa jopa seitsemään jalkaan ja painavat jopa 2 000 puntaa. Laji on tällä hetkellä “haavoittuvainen”, joka on vain yksi askel edellä “uhanalainen”.

Olette ehkä kuulleet jännittäviä uutisia – mummo Leatherback Sea Turtle on päättänyt tehdä pesän Fort Fisherin osavaltiossa…

Lähettäjä North Carolina State Parks and Recreation keskiviikkona 23. toukokuuta 2018

Uutiset ja tarkkailijat kertoo, että pesän ympärillä oleva alue on suljettu rantautuneille, joten puiston henkilökunta keskittyy pitämään pesä turvalliselta tunkeilijoilta ja varmistamaan, että hatchlings turvallisesti päästä merelle.

Mutta niin paljon ihmisiä voi tehdä. Näillä vauvojen kilpikonnilla on kova tie edessään.

“Vain noin yksi tuhannesta nahkakypärästä haalistuu hengissä aikuisuuteen”, Facebook-viesti lukee. “Siksi on ratkaisevan tärkeää, että annamme jokaiselle näistä hatchlingsistä parhaat mahdolliset mahdollisuudet elämässä! He ovat haavoittuvia pesän petoeläimiin ja myös kuivuminen ja epämuodostumat heidän matkansa aikana pesästäan veteen. “

WATCH: Tämä vauva-merikilpikonna tekee sen valtamerelle

Munat alkavat kuoriutua 55-60 päivässä. Luonnollisissa olosuhteissa noin 10% hautaloista syövät saalistajat rannalla. Vain noin 25% niistä, jotka todella tekevät sen merelle, selviävät ensimmäisinä päivinä vedessä ja vain kuusi prosenttia kestää ensimmäisen vuoden.

Onnea pikku kaverit!