Mikä on Worcestershire-kastike todella?

Ah, Worcestershire-kastike. Käytät sitä kaikessa Bloody Marysista naudanlihapippuun, mutta tosiaankin tiedät mitä siinä on? Heck, tiedätkö miten lausua se?

Aloita, saatat yllättyä oppiaksenne, että vaikka se on 14-kirjaininen sana, Worcestershiren oikealla ääntämisellä on vain kolme tavua: “wist-ə-shur”. Kastike saa sen selkeästi kovaa nimeä Worcestershireltä, Länsi-Englannissa, jossa se syntyi kahden apteekin, John Wheeley Lean ja William Perrinin, 1830-luvulla.

Mukaan BBC, tarina alkaa paikalliselta aristokraattikunnalta, nimeltään Lord Sandys, joka velvoittaa kaksi apteekkaria palauttamaan kekseliän, jonka hän kohtasi Intiassa. Lea ja Perrins kertoivat tehneet itselleen ylimääräisen astian salaperäisen haudan, huomasivat, että he eivät pitäneet siitä ja säilyttivät sen kellariin. Mutta kun he yrittivät sitä uudelleen muutaman vuoden kuluttua, he huomasivat, että oli tullut suolaista ja herkullista. Kastike oli niin hitti, että Lea ja Perrins alkoivat valmistaa ja myydä sitä vuonna 1838. Lähes 200 vuotta myöhemmin he ovat yhä voimakkaita.

WATCH: Tässä on 5 BBQ-kastiketta jokaisen sukunimen tulisi tietää

Tähän päivään Lean ja Perrinin resepti on edelleen (enimmäkseen) varjeltu salaisuus Chowhound kertoo, että Worcestershire-kastike on oikeastaan ​​juuri vanhennettu, fermentoitu kala-liitä. Oikein. Erilaisia ​​etikettejä lukuun ottamatta “mausteet ja aromit”, melassi, tamarindi ja sokeri, Worcestershire-kastikkeen tärkein ainesosa ovat anjovis. Annamme sen vajota hieman.

Mutta kukaan ei tiennyt, mitä “mausteet ja aromit” olivat vuoteen 2009 asti, kun yrityksen kirjanpitäjä tuli 1800-luvun päiväkirjaan dumpsterissä. Tuossa päiväkirjassa oli luettelo salaisista mausteista ja aromiaineista: neilikka, soija, sitruunan, paprikan ja suolakurkku.

Yksinkertaisesti sekoita kaikki nämä yhteen oikeassa suhteessa, anna heidän istua 18 kuukautta ja voila! Worcesterkastike! Jos vain olisi niin helppoa. Ellet halua, että kellarisi tuoksuu kuin ikivanhoja kala-liitä, on todennäköisesti paras jättää tämä asiantuntijoille.

  Uusi Hallmark-elokuva, The Beach House oli kuvattu yhdellä suosikki saaristomme