Pohjois-Carolina Teen inspiroi nuoria tyttöjä nauttimaan tiedosta ja matematiikasta

Ei monilla tytöillä ole intohimoa fysiikkaan, mutta 18-vuotias Claire Laffan pyrkii muuttamaan sitä.

“Kun opettelen tieteen ja matematiikan parissa, minusta tuntuu siltä, ​​että olen tapana riisua tapetti, miten maailmankaikkeus toimii, ja näet, miten vaihteet liikkuvat. Se jotenkin herättää minulle jotain sellaista, mitä mikään muu ei, “Laffan kertoi hiljattain WGHP Fox 8: lle.

Laffan, joka on äskettäin valmistunut Pohjois-Guilfordin lukiosta Greensboressa, Pohjois-Karolina, on viettänyt viime kesinä jakamaan tämän rakkauden nuorten tyttöjen kanssa opettamalla tietokoneohjelmointia ja web-kehitystä STEM-leireillä – rakkauden työtä hän sanoo olevan suosikki hänen kesänsä. Laffan oli myös koulun koulun FIRST Tech Challenge robotiikka -ryhmän puheenjohtaja kaksi vuotta. Molemmat pyrkimykset ovat johtaneet siihen, että hänet tunnustetaan kansallisten naisten ja tietotekniikan keskuksesta kolmeksi vuodeksi. Ei paha teini-ikäiselle!

WATCH: Pohjois-Karolin luokka antaa lapsille erityistarpeita Chance of Dance

 

Huolimatta saadessaan arvostetun Morehead-Cain-apurahan Chapel Hillin yliopistossa, Laffan teki lopulta vaikean päätöksen ja lähti pohjoiseen Yale-yliopistoon syksyllä, jossa hän suunnitteli suurta fysiikkaa. Hän kertoi WGHP Fox 8: lle, että hänen pitkäaikainen tavoite on joko tulla professoriin tai työskennellä kansainvälisessä laboratoriossa, mutta lyhyellä aikavälillä hän palaa kesäleiriin muuttaen elämää.