Arkansas 8. klarači čine protetski dio za patke

Jedna noga patka iz sjeveroistočnog Arkansasa, nazvanog Peg, ima novu zakup za život zahvaljujući skupini srednjih škola.

Osnovni učenici znanosti na srednjoj školi Armorel iskoristili su trodimenzionalni pisač kako bi stvorili protetsku nogu za osmomjesečnu indijsku rundersku patku pronašenu bez pete.

Pegov vlasnik, Patsy Smith, izjavio je KAIT da je Pegovu nogu bila žvakala kornjača nedugo nakon što je izlegao, a njegova je noga postala sve iritantnija kad je rastao. “Počeo sam raditi mnogo istraživanja i čak sam se posvetio tvrtki u Ontario, Kanadi za spasilačku skupinu u Tennesseeju”, rekao je Smith.

Tada su učenici naučili o Smithovom dilemu i pružili joj pomoć kako bi pomogli Pegu.

“Već smo tražili načine stvaranja sofisticiranih kreacija s našim trodimenzionalnim pisačem i vidjeli smo da to možemo učiniti samo za patku”, rekla je Alicia Bell, ravnateljica srednjoškolskog laboratorija za okoliš i prostorne tehnologije. “Životinje dovode sve zajedno i ovo je bio sjajan način pokazati kako rad u učionici može utjecati na stvarni život”.

WATCH: Muški obrt “Invalidska kolica” za obožavateljima s invaliditetom

Trebalo je oko 30 pokušaja prije nego što su učenici Matthew Cook, Darshan Patel i Abby Simmons uspješno izgradili odgovarajuću nogu. Smith je rekao da Peg sada šeće i radi kao normalna patka.

 

“Pa ne samo da je to srce, ali to je uzbudljivo i ja sam samo tako zahvalni da postoje ljudi koji su zaista stalo i oni su otišli iz svojeg načina da učine sve kako bi to kao udoban za patka”, rekao je Smith KAIT.

  Gdje je Shorty? Chip Gaines Pruža nadogradnju svog desnog ruku nakon što je popravljao gornji dio