To je proljeće, a velika bijela ptičica mina Amy, koju znanstvenici opisuju kao “prijateljski”, navodno se vraćaju na njezine stomping (er, chomping) temelje izvan Outer Banks.

Prema Charlotte Observer, Amy je prvi put uočena u veljači s Myrtle Beacha, a potom ponovno 1. travnjast kada je njezina oznaka pinged off obale Carolina Beach. Nedavno, u četvrtak ujutro, otkrivena je u blizini Emerald Isle, vodeći istraživači zaključili da se kreće sjeverno na obali.

Vjeruje se da ima oko 10 godina, čudovišna riba obilježena je u prosincu Greg Skomal iz Odjela za morsku ribu u Massachusettsu i Chip Michalove od izletničkog sportskog ribolova Hilton Headsa. Amy, koju je Michalove nazvala po susjedu koji je tukao rak, praćen je pingovima koji se javljaju kada joj leđna peraja prekine površinu vode, dopuštajući joj da oznaka prenosi signal na satelit iznad glave.

WATCH: Evo zašto biste trebali posjetiti plažu redovito, prema znanosti

Amy je jedan od mnogih velikih bijelaca koje je trenutno pratila Atlantic White Shark Conservancy u pokušaju prikupljanja istraživanja o njihovom kretanju, ponašanju i veličini populacije, a nadamo se i da promijenimo javnu percepciju “pogrešno predstavljenih i pogrešno shvaćenih” bića na putu.

Zainteresirani za praćenje mjesta gdje Amy i njezini prijatelji u finnsu mogu preuzeti aplikaciju Sharktivity Atlantic White Shark Conservancy.