Razlog Ovaj policijski službenik stoji na sredini ceste na kiši će vaš dan

Carolyn B. R. Hammett i njezin suprug Kevin vozili su blizu svog doma u Greenbeltu, Maryland, ranije ovog tjedna kad su naišli na neobičan prizor: usamljeni policajac koji je stajao usred ceste.

Zalivala je, i premda je bila očigledna, smiješila se.

Rekao je Hammett Dodo da je u početku bila zbunjena. Mislila je da je cesta možda zatvorena zbog poplave. Kako su se približili, međutim, otkrili su da to nije slučaj.

“Kad smo se približili, shvatili smo da ona stoji nad nečim”, prisjeća se Hammett.

Kad su se približili policajcu, vidjeli su da je zapravo stražara nad malim stvorenjima: kornjača koja je udarala (neobuzdano) usred ceste. Vidljivost je bila slaba, a kornjača je lako mogla proći. Spasila je svoj život.

WATCH: Policijski službenik dijeli ples s 92-godišnjom ženom

“Nisam mogao vjerovati da ona stoji tamo i čuva tu kornjaču u toj kiši”, rekao je Hammett Dodo. “To ne bi učinilo mnogo ljudi, bez obzira na njihovu okupaciju, služila i zaštitila u svakom smislu te riječi.”

Hammetts je odmah prešao. Kevin je zgrabio kišobran i potrčao da bi je zaštitio od kiše. Časnik, Sharnise Hawkins-Graham, obavijestio je par da je upozorila na kontrolu životinja o situaciji kornjače, ali još nisu trebali odgovoriti. 

Policija Officer Guards Turtle 2
Honora Hammett

Željni pomoći (i dobiti Hawkins-Graham iz kiše), Hammetts je požurio kući kako bi dohvatio dvije lopate koje su koristile pomaknu kornjaču s ceste.

“Časnik nam je zahvalio, zahvalili smo joj i svi smo krenuli na put”, rekao je Hammett Dodo. “Cijelo vrijeme se nasmiješilo velikim širokim osmijehom, a nikad joj se nije činilo da joj je stalo do toga da je potpuno ukopana. Divna je, inspirativna, ljubazna, sve što mislite da bi trebao biti policajac.”