Uragan Harvey i poplave koje su uslijedile ostavile su mnogo Houston, Teksas i okolna područja opustošena. Razarna šteta ostavila je mnoge ljude koji pokušavaju shvatiti kako podići komade i krenuti dalje. Dok je većina ljudi sigurna i zahvalna za to, zamislite tužnost gubitka većine vaših stvari. Sada zamislite da je sve izgubljeno u vašem domu, uključujući svadbenu haljinu sanja za nadolazeće vjenčanje. To je ono što je Stephanie Hoekstra mislila. Ali bila je u krivu.

Hoekstraova haljina bila je na sigurnom zahvaljujući naporima vatrogasca i njezinom suprugu, Kyleju Parryju. Nakon što je bježao sa sigurnijim terenima sa svojim psima, Parry je danima radio prekovremene promjene kako bi pomogao u lokalnim naporima spašavanja. Posljednjih nekoliko tjedana proveo je spašavanje texana iz Harveya i konačno je uspio provjeriti vlastitu kuću.

Watch: Houston Strong-See Nevjerojatne svakodnevne junake pomoći spasiti živote kroz uragan Harvey  

Iznenađujuće, iako je poplava devastirala Parryjev Lumbertonov dom, haljina je ostala potpuno sigurna. Parry je preselio haljinu, koja je u početku bila spremljena u rezervnu sobu na gornju policu ormara spavaće sobe, prije evakuacije. Dok je ormar postao poplavljen vodom, haljina je čudesno bila suha, iako su slojevi prekrasne bijele čipke odjevena nesigurno nekoliko stopa iznad poplava. 

Par je u početku bio postavljen na bračni dan 10. rujna, ali sada su preusmjeravali napore na obnovu njihovih života i pomaganje njihovoj zajednici. Možete donirati kako bi pomogao par na Go Fund Me stranici koju je uspostavio Parryjev sestra ovdje (par planira davanje polovice donacija za podršku ostalim žrtvama).

Pogledajte video Parryja koji se prvi put vraća u svoj dom i otkriva haljinu preko CNN-a. Možete čuti Parryja reći: “Žao mi je Steph, moram gledati”, dok spašava voljenu haljinu svoje nevjeste.

Buduća haljina mladenaca bila je pošteđena Harveyovih poplava

Harvey je oprao sjećanja mnogih ljudi, ali za ovaj je par njihova budućnost – s planiranjem vjenčanja sljedećeg tjedna. No, uskoro će biti haljina mladenke, povezana u kutu, ležala neoštećena, inča iznad vode http://cnn.it/2iSZbvy

Objavio CNN u nedjelju 3. rujna 2017. godine