A titokzatos roston sült sertéshúsok titka minden alkalommal

Soha nem ettél egy sertéshúst, ami furcsán emlékeztet a cipőgumira? Még akkor is, ha úszni egy mártással, vagy egy egzotikus fűszeres dörzsöléssel borítja, ami felejthetetlenné teszi a ceruzacsillogást. Majdnem annyira rossz, mint egy túlcsikás sertéshúsnak az az érzés, hogy ártatlan vendégek asztalára szolgálnak. De vegye szívét, van egy bizonytalan titka készíteni a sertés szelet, hogy megadja neked a bizalmat, hogy még hagyja a házastársa dobja őket a grill.

WATCH: Hogyan készítsünk grillezett burgonyasaláta

A probléma

Sertéshús szakácsként két dolog történik, ami megnehezíti. Először is nagy mennyiségű nedvességet veszít el (tömegének közel 20% -a!) És a húsdarabban levő fehérjék együtt, hogy az izomrostok sűrű szövedékét képezzék. Minden olyan rágós sertéshús, amelyet ettél, e két természetes folyamat kezébe került.

A titok

A sóoldat víz és só (és gyakran több fűszer) oldata, amely egy darab hús áztat egy bizonyos ideig. A húst több órára sóoldatba helyezve a sóoldat részben feloldja a hús mikroszkopikus részeit, amelyek összegyűlnek, miközben főz, miközben a hús rendkívül kifinomult, és lehetővé teszi, hogy a zsír 10% -át elnyelje az oldatban. Ez segít a sütés során elveszett nedvesség ellensúlyozásában, és segít a fűszerek ízének áthatásában a húsban. Egyszerűen elmondható, hogy a sós víz a válasz mindenkinek a sertéshús problémájára.

A módszer

(teszi 1 liter sós víz)

Hozd 2 csésze vizet forraljuk egy kis serpenyőbe. Adjunk hozzá ¼ csésze kóser sót, 3 evőkanál. cukor vagy barna cukor és az Ön által választott aromák (borókabogyó, egész szegfűszeg, friss rozmaring, friss zsálya, friss kakukkfű, tört fokhagymás szegfűszeg stb.). Keverjük addig, amíg a só és a cukor teljesen fel nem oldódik. Távolítsuk el a hőtől és adjunk hozzá 2 csésze nagyon hideg vizet. Engedjük meg, hogy a sóoldat üljön, amíg vissza nem tér a szobahőmérsékletre. Helyezze a húst egy edénybe, és fedje le hűtött sós lében (győződjön meg róla, hogy a hús teljesen le van fedve a sós lében). Hűtőszekrényben legalább 6 órán át és legfeljebb 22 órán keresztül. Távolítsuk el a húst a sóoldatról, és dobjuk ki az oldatot. Alaposan öblítse le a húst folyó víz alatt, és törölje át őket papírtörlővel. A grillezés előtt állítsuk be a hús külső részét.

  Game-Day Venison Chili