sittysfriedchix.jpg

JA dobiti Internet – takva izjava je vrlo podebljano.

Neka bude. Ovo nije moj recept. To je moja baka. I sve što je kuhala bila je savršena. To je moja priča, i ja se pridržavam.

Reći ću je ponovo punom ponosa: Ovo je najbolja pržena piletina, ikad!

 

sitty korištenje-za-sittys-pržena-piletina-recipe.jpg
Moja baka, Sitty.

Govoreći o ponosu, gospođo i gospodo, i ono što sam odgojeno da radim ili ne, kažem da mi je otac, južnjački gospodin, naučio mene, s osmijehom u ušima, otvoriti vrata za žene uz putove i načine pijuckanja mračnog pića. S druge strane, mama me naučila šarmirati i kuhati. Ali, bila je to njezina majka, baka Sitty, kao što je bila poznata, koja me školovala na instacijama kuhanja. Nedjeljom, moj djed Giddy, koji je po trgovini bio mesar, donijet će kućne rezove mesa pažljivo obrubljenim i sačuvanim svojim vještim rukama. Sitty bi kuhala i pirjala cijelo jutro dugo zaustavljajući se samo da bi joj stavila lice i prisustvovala nedjeljnim uslugama. Kad smo se vratili u Valdosta, Gruzija, nakon toga, obitelj, prijatelji, propovjednik i stranci okupili bi se kako bi uživali u južnom sjaju na obiteljskom stolu. 

Širenje, baš kao i razgovor, činilo se da se protežu kilometrima … savršeno pržene piletine, čaše, mačji sir, kukuruzni kruh, pržena okra, kekse – južne češljeve – svi su služili desno uz bliskoistočne favorite od moje djedovi baka i djedovi: hummus, tabouleh, kibbeh i punjeni listovi grožđa. Zajedno smo živjeli, jeli, kuhali i naučili.

Iako su moji djed i baka od tada prošli, te uspomene i pouke obitelji, hrane i zbivanja i dalje utječu na moj život. Njihov prolaz mi nije ostavio s bogatstvom novčanih dobara; radije su bile receeci moje bake i lijevane željezne tavice koje su se u mojim rukama pretvorile u njegu zauvijek.

Danas radim najveći dio posla u kuhinji, zabavnoj obitelji, prijateljima i strancima baš kao onima koji su došli prije mene. Ipak, znam da nikada nisam sam. Kao sastojci iz njezinih recepata sizzle i pop u moje naslijeđene lijevano željezo pans, znam da su moji gosti će uskoro uživati ​​i uživati ​​u još jedan veliki obrok. Za mene, smatram utjehu da znaju da moji recepti uvijek imaju bolji izlazak iz njezinih vrećica, jer su svi iskusni s najboljim sastojkom u svakoj kuhinji.

Ovo je samo jedan od mnogih tema i recepata koje s ponosom podijelim sa svima vama u svojoj najnovijoj knjizi, Južna gospodinova kuhinja, avanture u kuhanju, jedenju i životu na Novom Jugu. Zapravo, možete pokupiti ovog mjeseca izdanje časopisa Southern Living kako bi zarobio moje recepte za povučene svinjetine Nachos i utorak noću hamburger odrezak.

Idite naprijed, predbilježite kopiju knjige danas (i pripremite se za potpisanu poduku sljedeći tjedan). U međuvremenu, popišite tavu punu Sitty’s Fried Chicken. Obećavam da ste svi za neki dobar eatin ‘!

Živjeli!

MM

Sitty’s Fried Chicken

Baka Sitty’s tajni recept za prženu piletinu je sve što se tiče bagera, koji koristi osnovno začin, brašno i vodu. Jednostavnost je ključ – nakon svega, zvijezda izložbe je piletina. Mama je rekla da je moj djed Giddy, koji je bio trgovac mesom, učio Sitty da su najbolji pilići bili oni koji su težili oko 3 lbs. Pripremanje piletine na sljedeći način donijet će vrlo tanak, oštar premaz i sočan, nježni piletina ispod.

1 (3-lb.) Cijela piletina, rezati u 8 komada 2 tsp. košer sol 1 tsp. svježe mljeveno crni papar 1 svileno svježi brašno od kikirikija

  1. Isprati piletinu hladnom vodom i osušiti. Stavite piletinu u veliku zdjelu; pospite solom i paprom, bacajući u kaput. Pospite brašno i ½ šalice vode preko piletine; bacajte piletinu sa smjesom brašna, prstima trljati pastu od brašna u kožu sve dok se temeljito ne oblože. Pokrijte plastičnom omotom i ohladite se 1 do 24 sata.
  2. Ulijte ulje na dubinu od 1 centimetra u tanjur od 12 inča od lijevanog željeza. Zagrijte ulje preko srednje topline do 350 stupnjeva F.
  3. Fry bubnjevi i bedra u vrućem ulju, stranu kosti dolje, 8 minuta. (Povećajte toplinu prvih nekoliko minuta, ako je potrebno, kako biste održali temperaturu ulja na 350 stupnjeva F). Pažljivo skrenite piletinu, okrećući komade daleko od vašeg tijela; pržite još 8 minuta ili dok ne zasušite i željeni stupanj doneness. Izvadite piletinu i prenesite na žičani stalak preko papirnatih ručnika. Ponovite postupak s preostalim komadima (grudi i krila), što smanjuje vrijeme prženja na 7 minuta na svakoj strani.