Brunssin takana oleva historia

Brunch on pitkäaikainen eteläperäinen perinne, olipa juhlii äitipäivällä, käytät ateriaa tekosyynä kiinni tyttöystävänne kanssa tai teet pannukakkuja keskipäivällä kirkon jälkeisen perheperinteen. Mutta mistä ateria tuli?

Älykäs sanatyöntekijä ensin työnsi sanat “aamiainen” ja “lounas” yhdessä luomaan sana “brunssi” takaisin vuonna 1895. Sisään Hunter’s Weekly, Brittiläinen kirjailija Guy Beringer esitti, että kirkkojen jälkeinen sunnuntai -ruokailu ei saisi olla pitkiä, monikursseja raskaiden lihojen ja juustojen aterioita, vaan kevyempiä ruokia tarjoillaan myöhään aamulla. “Brunch on iloinen, seurallinen ja kiihottava”, Beringer kirjoitti. “” Se on puhutteleva. Se tuo sinut hyvään luonteeseen, tekee sinut tyytyväiseksi itsesi ja muiden ihmisten kanssa, se pyyhkäisee pois viikon huolet ja hämähäkit. “⁣

Vaikka Beringer saattaa olla keksinyt sanaa “brunssi”, hän ei keksin itse ateriaa. Aterian tarkat alkuperät ovat hieman hämärä, mutta ruoka-aineen historioitsijat ajatella, että ateria syntyi kiitos joko Etelä-suosikki harrastukset – metsästys tai kirkko menossa. Jotkut historioitsijat ajattelevat, että brunssi alkoi englantilaisten yleisten aamiaisten ansiosta. Nämä olivat perinteisesti runsaita aterioita, joilla oli sekä makeita että suolaisia ​​vaihtoehtoja jokaiselle makualle. Moderni brunssi niittejä kuten munia, pekoni, tuoreet hedelmät ja makeiset olivat yleisiä näissä kokoontumisissa. Muut ruokaperunantorit ajattelevat että sunnuntai-brunssi alkoi kiitos katolilaisille, jotka paastoisivat ennen massaa ja syövät sitten suuren lounaan kirkon jälkeen. Toinen ryhmä historioitsijoita ajattelee brunssi todella menossa Big Apple. Varhaisilta päiviltä, ruokapaikkoja New Yorkissa tarjoillaan nyt klassisia brunssiastioita kuten munia Benedict ja bagels ja lox kääntäen aamiaisen ystäville brunssiin fanaattoreiksi.

KATSELLA: Sweet Brunch -valikko vain äidille

Aina kun brunssi alkoi, se oli ehdottomasti täydennetty Yhdysvalloissa. Mukaan yksi brunssihistorioitsija, myöhäisillan ateria muuttui tyylikkääksi 1930-luvulla, jolloin Hollywoodin tähdet, jotka lähtivät junien ympäri maata, pysähtyivät Chicagossa nauttia myöhään aamu-aterian. Kiitospäiväkirjan ansiosta brunssi tuli osuma.

  Best of Margaritan salaisuus

Avainkysymys kasvattanut Stanfordin yliopiston professori Carl Degler vuonna 1980 Chicago Tribune artikkeli brunssi-kulttuurin noususta, on vielä totta: “Naimisissa olevat naiset tarvitsivat helpotusta myös sunnuntaina, jolloin sunnuntain brunssin suosio kasvoi.” (Professori ei saa ymmärtää, että !)

Ravintoloilla oli mielellään toinen tapa houkutella asiakkaita. Ei ole mitään sellaista kuin pekaanipähkinä paahtoleipä, pekonia, maissijauhoita, omeletteja ja aamupulloja kuten Bloody Marys, Bellinis ja Mimosas, jotka houkuttelevat ihmisiä sunnuntaiaamuna.