A világ legnagyobb Lego Titanic replika, amelyet a fiatal autista fiú épít, Tennessee-ben

Teljes gőzzel, Tennessee északkeleti részén!

A Titanic Museum Attraction a Pigeon Forge-nál a világ legnagyobb Lego replika az USA-ban a hét legelején. A baljós óceánjáró megdöbbentő modellje 26 láb hosszú és öt láb magas, és 10 éves, Bryvel Karl Birgisson-t, Izlandból, 56 000 Lego-téglából és 700 órából áll.

Most, 15 éves, az autista spektrumban élő Birgisson az Atlanti-óceánon keresztül jelenik meg, ahol 2019 decemberében jelenik meg. A városban a Bigisson azt tervezi, hogy meglátogatja a helyi iskolákat, ahol beszélni szeretne a diákokkal az életről ( és virágzó) autizmussal. 

Alapján CNN, a projekt családi kapcsolat volt. Nagyapja Ogmundsson, mérnök és édesanyja, Bjarney Ludviksdottir segített neki egy híres hajó miniatürizált változatának életbe léptetéséhez. Ogmundsson lecsökkentette a Titanic eredeti tervét a Lego méretére, és segített kitalálni, hogy hány téglából kell létrehoznia a modellt.

Déli Living Titanic Lego Replica Museum
Titanic Pigeon Forge

Birgisson azt mondja, hogy a Titanic újjáélesztése segített neki abban, hogy magáévá tegye az autizmust. A projekt megkezdése előtt nehéz volt kommunikálni, ami boldogtalan és magányos volt. Most már bízik benne, és interjút is ad.

“Amikor elkezdtem az építési folyamatot, minden egyes lépésben segítségemre volt az iskola segítője, de ma, bármilyen támogatás nélkül tanulok. A diákjaim felemelkedtek, és az osztálytársaim úgy tekintettek nekem, mint kortársak. Lehetőségem volt utazni, felfedezni és találkozni csodálatos emberekkel – mondta CNN.

WATCH: Kate Winslet feltárja, hogy Matthew McConaughey szinte őrjön mint Jack a Titanicban

A Lego replikat három nagy darabból Izlandból szállították, majd gondosan felújították a reprezentáció előtt.

“Büszkék vagyunk arra, hogy a Titanic Múzeum Látványossága a Pigeon Forge-ben, a TN-ben lesz az első és egyetlen hely az Egyesült Államokban, ahol láthatjuk” – mondta Mary Kellogg-Joslyn a vonzerő tulajdonosa..

Ha többet szeretne megtudni és jegyeket vásárolni, látogasson el a TitanicPigeonForge.com oldalra.

  Birmingham Ronald McDonald House megszakítja az életet megváltoztató bővítést