Izbjegavajte ove greške prilikom kuhanja smeđe riže

 

Svi znamo da trebamo jesti više cjelovitih žitarica, a jedan od najjednostavnijih načina da počnemo raditi upravo to je zamjena bijele riže za smeđu rižu. Svaki recept koji zahtijeva bijelu rižu može se napraviti sa smeđom rižom (uz neke iznimke, poput rižota). A u nekim slučajevima, smeđa riža čak može učiniti vaš jelo ukusu bolje. To je ukusan okus koji se savršeno parira sa sastojcima poput pečenog povrća, gljiva koje se kuhaju i obilnih proteina kao što su odrezak, losos i svinjetina.

Postoji jedan nedostatak smeđe riže. Potrebno je malo više vremena kuhati, obično oko 45 minuta, u usporedbi s 25 do 30 minuta, obično je potrebno kuhati lonac bijele riže. Ako je vrijeme problem, potražite zamrznutu kuhanu smeđu rižu ili mikrovalnu pečenu rižu u trgovini. Ili slijedite ove savjete za pahuljasto smeđa riža:

Nemojte zaviriti

Kad se riža zalupi u loncu na ploči za pećnicu, oduprijeti se potrebi da podigne poklopac kako bi provjerio. Postavite mjerač vremena i podignite poklopac na kraju vremena kuhanja kako bi bili sigurni da je sva voda apsorbirana i da kušate nekoliko zrna kako biste provjerili doneness. Trebao bi biti nježan, ali još uvijek žvakat. Zapamtite, smeđa riža ima čvršću teksturu nego bijela.

Neka to stane

Skinite lonac s toplote, pokrijte ga poklopcem i pustite da stoji. To će zamotati vodu u posudu, dopuštajući mu da završi kuhanje. Ovo je također dobro vrijeme za dodavanje malo dodatne soli i nekoliko žlica maslaca ili dobrog glug maslinovog ulja. Nakon nekoliko minuta, otkriti lonac i neka riža i dalje sjesti još nekoliko minuta. To će omogućiti da se riža malo isušuje, što ga čini neprilagođenim.

Pljusak s vilicom

Prije serviranja, ribanje rižu s vilicom. Uživati!

Prebacivanje s bijele do smeđe riže je jednostavna promjena koju možete uključiti u vašu rutinu obroka bez razmišljanja o tome – osim dostizanja smeđe riže u trgovini.