Beaufort uz vodu

Like većina ljudi, posjetim Beaufort da uživaju u svojim Lowcountry užitaka. Slično svojim velikim sestrama, Charleston na sjeveru i Savannah na jugu, grad zabavlja s nezaboravnim shopping, blagovaonom i smještajom usred lijepih povijesnih četvrti. Ali ja također dolazim u Beaufort jer obuhvaća osebujne čari obale. Za razliku od kada se nalazim u tim dvjema većim gradovima knjiga, uvijek sam svjestan vode, a gotovo uvijek mogu vidjeti gdje god se lutaju. To nije neobično, jer Beaufort County ima 64 uzvišiva otoka i oko 2.000 sitnijih otoka. To je mjesto gdje slatka voda zadovoljava sol i gdje se potoci, močvare i rijeke povezuju suncem, plima i morskim povjetarcima.

Zbog zavojne prirode delte, ceste rijetko idu ravno; umjesto toga prate kapriciozne staze vode. Vožnja ovdje nije za razliku od vožnje brodom. Nadzemlja, kvrga, školjaka i čaplje prolaze kroz plavi nebo u travnju, dok su vijugave hrastove šljamovane krznene uskrsnuće paprati i kaplje s mahovinom u uskim uličicama.

Jedno od najboljih vremena za istraživanje ove vodene zemlje je u proljeće, kada cvjetovi loquata i rugavljenih naranči zrače zrak voćnim mirisom.

Gdje ići i što učiniti
Rezervirajte većinu dana kako biste istražili trgovine duž ulice Bay i Carteret. Naći ćete lijepe kuće naglaske na Grace & Glory; BellaVista Antikviteti, dom i vrt; Galerija; Obrtnik; i Lulu Burgess. Pogledajte The Oyster Cay kolekciju za razdoblja komada iz Bliskog i Dalekog Istoka. Možete pronaći blago za manje od 300 dolara ili ulagati u heirlooms nadmašujući 1.000 dolara.

Bay Street Outfitters vam opskrbljuje opremom za aktivnosti na otvorenom. Ako tražite vodu za ribolov ili kajak, prvo zaustavite ovdje. Ne zaboravite nostalgičnu Fordham Hardware na uglu zaljeva i Cartereta; nije se mnogo promijenilo tijekom posljednjih nekoliko desetljeća. Redovi police nose svaku zamišljenu stavku, od denarskih noktiju do vremenskih lopatica. Još jedna Beaufortova institucija, Lipsitz, je 101-godišnji lokalni odjel i trgovina cipelama.

  8 stvari koje treba učiniti u Fredericksburgu, Texas

Pustite da se šalite u šetnji uz šetnju kraj parka Waterfront, gdje se čamci kreću s prekrasnim zalascima sunca.

Posjet Beaufortu nije potpuna bez lutanja oko The Pointa, desetak blokova povijesnih rezidencija koje su u središtu pozornice bile u filmovima poput The Big Chill i Prince of Tides. Pješačka udaljenost ili vođeni pješačenje kao što je Duh starog Beauforta (12,50 dolara odraslih; [843] 525-0459). Da biste vidjeli The Point i druge povijesne znamenitosti prijevoza, odaberite Caroline Buggy Tours (14,50 $ odrasle osobe, 7 $ 6-12, [843] 525-1300) ili Southurn Rose (14,50 $ odrasle osobe, 7 $ 5-12 godina; [843 524-2900).

Učinite vrijeme da sami krenete i krenite u crkveno dvorište u biskupskoj crkvi sv. Helene, osnovanom 1712. godine. Tamo, junipers, sycamores i oblikovane grane mirta prate grobove iz Revolucionarnog rata. Unutra, nautički nadahnuti oltar već davno urezali mornari.

Jedan od najlakših i najugodnijih načina za izlazak na vodu je s Capt. Dick’s River Tours (60 dolara za najviše šest putnika; [843] 524-4422 ili [843] 812-2804). Mjesni učitelj engleskog jezika, pod imenom Richard Goodenough, pilotira čamac na čamcu na čamcu u zvuči. Dupini slijede svoje jaunts dok objašnjava ciklus morskog života i njegove ovisnosti o plimnim vodama.

Planirajte još jedan dan da se prebacite na otok Sv. Helena, gdje je WhatsinStore, zabavni pokloni i namještaj emporium, koji ispunjava bivše morsko otok. Mislimo da je njihov odabir vrećica za slamnatu plažu najbolji kakav smo se susreli. Idite preko ulice do Red Piano Too Galerije umjetnosti, izložbenog salona s likom Lowcountry narodne umjetnosti. Tada provesti barem jedan sat u The Penn Center York W. Bailey muzej, koji je posvećen slavljenju native Gullahs.

Još 10 minuta dalje, More Island Parkway vodi vas do Lunting Island State Park, koji pruža 4 milje plaže, kao i opsežnu pomorsku šumu i močvaru. Uspon do 167 koraka svog svjetionika iz 1873. godine košta 50 centi, ali to je vrijedno. Ovaj jedini povijesni svjetionik u Južnoj Karolini još uvijek je otvoren za javnost.

  Najbolji hoteli u New Orleansu

Gdje jesti
Beaufort služi ukusna prenošenje omiljenih Lowcountry u lokalnim restoranima, gdje se većina izbornika fokusira na morske plodove.

Uvijek bježimo u The Shrimp Shack na otoku Sv. Helena za dekadentni škrpburger (duboko pržene sjeckani kolači od škrpine na kantu, 4,25 dolara) s slatkim krumpirovim prstima. To je tradicija s lokalnim stanovnicima i posjetiteljima. Nemojte samo trljati laktove s mamama koji se ručave s djecom, ali ćete također vidjeti turiste na putu za otoke ili otok Fripp za odmor.

Restoran 11th Street Dockside vrijedan je voziti do susjednog Port Royala. Pitajte za stolom s pogledom na zalazak sunca i škampima koji su privezani uz Battery Creek. Naručite pržene zelene rajčice ($ 3.95), svježe kamenice ($ 9.95 – $ 14.95), ili Grouper Daufuskie (17.95 dolara), pečeni vrećica s vršenom rakom i laganim umakom od kreme.

U centru Beaufort, sjednite na terasi u Firehouse Books & Espresso Bar na ulici Craven. Poslužitelji preporučuju ukusne sendviče za omotavanje, kao i najnovije sjajno čitanje.

Mještani će vas usmjeriti prema upscale dining at Bistro 205; to je sasvim zadovoljavajuće. Ali ako imate samo jednu noć da provedete na posebnoj večeri, odlučite se za Wine Bar u The Beaufort Innu. Iako možete naći sitne škrpine i grančice diljem Lowcountrya, ovo je najbolje. Obložene zidove, bijeli stolnjaci i izvrsna usluga čine romantičnu večer.

Za doručak, upoznajte mještane u Blackstone’s Cafe na Scott Streetu. Uz tipičnu jutarnju hranu, možete naručiti škampi i krumpiriće, kolače od rakova ili omlet od lososa.

Kad je sve što želite je kul poslijepodnevnim poslastica, skliznuti u Šljiva na Bay Street za svoje lokalno napravio sladoled.

Gdje odsjesti
Jedna stvar koju smo naučili o rezerviranju u Beaufortu jest provjeriti jeste li osigurali najbolju cijenu. Obavezno zatražite od službenika da li je ponuda najniža stopa. S ovim smo pitanjem smanjili na 10 do 20%.

  Južni nacionalni parkovi

Za romantični sastanak, mi se odlučiti za jednu od 17 guestrooms u Rhett House Inn, 1009 Craven Street; 1-888-480-9530 ili www.rhetthouseinn.com. Cijene od 145 USD uključuju puni doručak. Ova četverokrevetna gostionica s četiri zvjezdice nudi smještaj opremljen antikviteta s luksuznim kupkama. Glavna kuća poslužuje popodnevni čaj, večernji predjel, i desert nakon večere. Također čuvaju bicikle na raspolaganju gostima.

Best Western Sea Island Inn na ulici Bay može vas pozicionirati usred svih aktivnosti s jednom od svojih 43 osnovnih motel soba. Cijene od 139 dolara uključuju kontinentalni doručak; (843) 522-2090, 1-800-528-1234 ili www.sea-island-inn.com.

Razmislite o iznajmljivanju stana na otoku Harbour kada vaš boravak traje dulje od dvije noći. Ovaj otočni otok između Svete Helene i lovačkog otoka pruža najbolji život na zvuku i Atlantiku. Harbour Island iznajmljivanje: 2123-B Sea Island Parkway, Harbour Island, SC 29920; 1-800-553-0251 ili www.harborisland-sc.com. Jednosobni stanovi kreću se od 135 do 175 dolara u proljeće, dok su dvosobni u rasponu od 150 do 195 dolara. Odmaralište ima 3 milje plaže, teniski teren i bazene.

Za više informacija: Kontaktirajte gospodarsku komoru Greater Beaufort, 1106 Carteret Street, Beaufort, SC 29901; (843) 524-3163 ili www.beaufortsc.org.

Ovaj članak je iz travnja 2003 izdanje Southern Living. Budući da su cijene, datumi i ostali posebni podaci podložni promjenama, provjerite sve informacije kako biste bili sigurni da je još uvijek aktualna prije izrade putnih planova.